26 / 04 / 2024

Seferihisarlılar 'Ev Pansiyonculuğu' sertifikalarını aldı!

Seferihisarlılar 'Ev Pansiyonculuğu' sertifikalarını aldı!

Sererihisar ilçesinde, Seferihisar Belediyesi ve Yaşar Üniversitesi arasında yapılan protokolle Sığacık Kaleiçi’ndeki ev sahiplerine “Ev Pansiyonculuğu” eğitimi verildi.



İzmir’in Seferihisar ilçesinde, yenilenen Sığacık Kaleiçi evlerinin sahipleri, düzenlenen eğitim programını tamamlayarak “Ev Pansiyonculuğu” sertifikalarını aldı.

Sererihisar ilçesinde, Seferihisar Belediyesi ve Yaşar Üniversitesi arasında yapılan protokolle Sığacık Kaleiçi’ndeki ev sahiplerine “Ev Pansiyonculuğu” eğitimi verildi. Ev pansiyonculuğu programında, kat hizmetleri, yiyecek-içecek yönetimi, iletişim ve müşteri ilişkileri yönetimi gibi konularda bazı bilgiler aktarıldı. Programı başarı ile tamamlayan 27 ev sahibine sertifikaları ise Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer tarafından verildi.

Seferihisar Çocuk ve Gençlik Merkezi’nde düzenlenen sertifika dağıtım programında konuşan Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, "Sığacık Kaleiçi 500 yıldır içerisinde devam eden hayatla dünyanın en özel yerlerinden bir tanesi. İçerisinde kale surları üzerine kurulmuş 284 ev var. Kaleiçi sit alanı olması nedeniyle içerisindeki evlerin yıllardır bakım onarım yapılamıyordu. Bunun için öncelikle evlerin restorasyonu ile ilgili proje hazırlayıp, Anıtlar Kurulu’na başvurduk. Onayın ardından  İzmir  Büyükşehir Belediyemizle birlikte protokol yaptık. Büyükşehir Belediyemizin finansmanıyla da hayalimizi gerçekleştirmeye başladık. Şimdi bütün çabamız burayı bir tatil köyü olarak pazarlamak" dedi.

Eğitime katılanlara teşekkür eden Başkan Soyer, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Sizler bizim için öncüsünüz ve tüm Seferihisarlılara örnek oluyorsunuz. Hep birlikte tüm Türkiye’ye örnek olacağız. Bizde sorumluluğumuzun bilincindeyiz. Bu yüzden tüm bu emeklerinizin hak ettiği yere ulaşması için elimizden geleni yapacağız. Ben biliyorum ki bu bir başlangıç, küçük adımlarla yol alacağız ve ileride çok daha iyi şeyler yapacağız."


Milliyet



Önerilen Bağlantılar : Satışa çıkacak projeler