25 / 04 / 2024

Sarıyer'de izinsiz çıkılan kat belediye ekipleri tarafından yıkıldı!

 Sarıyer'de izinsiz çıkılan kat belediye ekipleri tarafından yıkıldı!

Sarıyer’de bir ev sahibinin seçim öncesi evine çıktığı bir kat, seçimin hemen ardından belediye ekipleri tarafından yıkıldı. İddiaya göre çatısını yapmak için belediyeden izin alan vatandaş hem çatı yaptı hem de bir kat daha çıktı...



Sarıyer’de bir ev sahibinin seçim öncesi evine çıktığı bir kat, seçimin hemen ardından belediye ekipleri tarafından yıkıldı.


Sarıyer Belediyesi seçimlerin sonuçlanmasından 3 gün sonra izinsiz çıkılan katları yıkmaya başladı. İddiaya göre, Sarıyer Ferahevler Mahallesi Yeni Yıldız Sokak’ta müstakil bir binanın sahibi Adem A., çatısını yapmak için belediyeden resmi izin aldı. İzni alan Adem A., yaklaşık 30 bin lira harcayarak evinin çatısını yaptırdı. İddiaya göre Adem A., seçim öncesi olması nedeniyle evine hem çatı yaptı, hem de bir kat daha çıktı. Ancak seçimlerin sonuçlanmasından 3 gün sonra eve fazladan 1 kat çıkıldığı gerekçesiyle belediye ekipleri katı yıkmak istedi. Dün sabah saatlerinde evde kimse yokken binaya gelen zabıta ekipleri, binanın çatısına çıkarak çatıyı sökmeye başladı. Çatının sökülmesinin ardından mahalle sakinleri durumu telefonla Adem A.’ya bildirdi. Büyük bir telaşla evine gelen Adem A., hızlı bir şekilde evin çatısına tırmandı. Çatının tamamen söküldüğünü gören Adem A., gözyaşlarına hakim olamadı. Zabıta ekiplerinin ve mahalle sakinlerinin sakinleştirme çabalarına rağmen ağlamaya başlayan Adem A., “Paran varsa adamsın. Ben buraya bir sürü para harcadım. İzin verdiler. İmza attım 310 gün izin verdiler. İzin aldım” diyerek tepkisini dile getirdi.


Çaresizce çatıda bekleyen Adem A., evinin durumuna üzülerek evin çatısından indi. Daha sonra yıkım yerinde bulunan Adem A’.nın bir arkadaşı binaya merpen dayayarak çatıya çıktı. Zabıta ekipleri şahsın çatıya çıkmasını engellemeye çalıştı ancak başarılı olamadı. Çatıda bir süre zabıta ekipleriyle tartışan şahıs, daha sonra çatıdan indi. Öfkesini yenemeyen Adem A., bu sefer de zabıta ekipleriyle tartışmaya başladı. Adem A., zabıta ekiplerine, “Sen benim kat çıkmama izin verdin mi? İzin vermedin mi? Şerefin ve namusun üzerine yemin et. Hakkımı nasıl vereceksin?” dedi. Zabıta ekipleri de, “Ben senin kat çıkmana izin vermedim. Ben mi senin hakkını vereceğim” diye yanıt verdi. Adem A. ise, “Yıkamazsın arkadaş burayı, yıkamazsın. Ben söylüyorum, benim izin kağıdım var. O kağıdı buraya getirsinler. Benim imzalı kağıdım var. Ben bu adamla sözleşme yapmışım. İzin verdi ben de sözleşme yaptım” ifadelerini kullandı. Zabıta ekipleri, Adem A. ve arkadaşı arasında bir süre tartışma devam etti. Daha sonra duruma polis ekipleri müdahale ederek tarafları uzaklaştırdı. Polis tarafından uzaklaştırılan Adem A., polise, “Benim içim yanıyor. Senin için yanmıyor” dedi. Polis memuru ise, “Şimdi de benim içim yanıyor” diyerek tepki gösterdi. Adem A.’nın arkadaşı durumu başkanlığa bildirmeye giderken, Adem A. da zabıta müdürlüğüyle görüştü ancak sonuç değişmedi. Çatıdaki demirlerin zarar görmemesini isteyen Adem A.’nın ise zabıtanın kullandığı kaynak makinesini eline alarak demirleri sökmek istediği gözlendi. Adem A.’nın çıktığı kat, zabıta ekipleri tarafından yıkıldı.




Sarıyer Manşet