29 / 03 / 2024

Şanlıurfa İbrahim Tatlıses Müzesi ziyaretçilerini bekliyor!

 Şanlıurfa İbrahim Tatlıses Müzesi ziyaretçilerini bekliyor!

Şanlıurfa İbrahim Tatlıses Müzesi ziyaretçilerini bekliyor. Çok sayıda radyo, plak ve müzik aletlerinin bulunduğu müzede, Şanlıurfa'nın yetiştirdiği "İmparator" lakaplı sanatçı İbrahim Tatlıses, Tenekeci Mahmut, Mukim Tahir, Kazancı Bedih, Nuri Sesigüzel'in balmumu heykelleri de bulunuyor.



Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nce kurulan ''İbrahim Tatlıses Müzik Müzesi" ziyaretçilerini bekliyor.


Çok sayıda radyo, plak ve müzik aletlerinin bulunduğu müzede, Şanlıurfa'nın yetiştirdiği "İmparator" lakaplı sanatçı İbrahim Tatlıses, Tenekeci Mahmut, Mukim Tahir, Kazancı Bedih, Nuri Sesigüzel'in balmumu heykelleri de bulunuyor.


Tatlıses'e özel bölüm ayrılan müzede, sanatçının aldığı ödüller, kıyafetleri, kullandığı enstrümanlar, oynadığı filmler ve geçmişten bugüne çok sayıda fotoğrafı bulunuyor. 


Müze sorumlusu İsmail Kürkçüoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, müzenin yeterli ilgiyi görmediğini söyledi.


Müzeyi daha çok Şanlıurfalıların ziyaret ettiğini ve Tatlıses'e ayrılan bölüme ilgi gösterdiğini ifade eden Kürkçüoğlu, "Tatlıses sadece Türkiye'ye değil dünyaya malolmuş sanatçı. Buna rağmen turistlerin mekana rağbet göstermemesi üzücü" dedi.


Turizm sezonunda ziyaretçi sayısının günlük 400-500 civarında olduğunu vurgulayan Kürkçüoğlu, şunları kaydetti:


"Kış döneminde bu sayı 30'lara kadar iniyor. Turizm sezonunda çevre illerdeki belediyeler turlar düzenleyerek vatandaşların müzeyi ziyaret etmesini sağlıyor. Önümüzdeki dönemde gerekli tanıtımlar yapıldığı taktirde yerli ve yabancı turistlerin ilgi göstereceğini düşünüyoruz." 


AA