05 / 05 / 2024

Samsun Çarşamba doğalgaz hattı çalışmasında sona gelindi!

 Samsun Çarşamba doğalgaz hattı çalışmasında sona gelindi!

2011 yılında 'Altın Kaynak' adı altında, büyük bir törenle ilk kaynak atılan doğal gaz hattı çalışmasında sona gelindi. Geçtiğimiz günlerde ilçe genelinde şehir ana şebeke hattı tamamlandı ve abonelik işlemleri başladı...



Samsun’un Çarşamba ilçesinde ilk 60 aboneye bugün doğalgaz verildi. 


Eski İmar ve İskan Bakanı Mustafa Demir tarafından, 2011 yılında 'Altın Kaynak' adı altında, büyük bir törenle ilk kaynak atılan doğal gaz hattı çalışmasında sona gelindi. Geçtiğimiz günlerde ilçe genelinde şehir ana şebeke hattı tamamlandı ve abonelik işlemleri başladı.


Aksa Ordu Giresun Doğal Gaz Dağıtım A.Ş Yapım-İşletme Müh. Özgür Cihan Gül, yaptığı açıklamada, “Aksa Ordu Giresun Doğal Gaz Dağıtım A.Ş olarak bugün itibariyle iki etaptan oluşan Çarşamba şehrine doğalgaz verme çalışmalarının ilk etap programı dâhilinde Üç Köprü Mahallesi'nde bulunan basınç düşürme istasyonumuzdan, Gazi Mahallesi Limon Sokak'ta bulunan vana gurubumuza kadar olan çelik hattımızın doğal gaz verme işlemini tamamlamış bulunmaktayız. 23.01.2014 itibariyle de şehir içinde bulunan yapımı tamamlanmış hatlarımızı ve servis hattı konulmuş binaların gaz arzını sağlayacak duruma geldik. Bu tarihten itibaren abone olmuş ve işlemlerinin hepsini tamamlamış konutlar gaz kullanır duruma gelmişlerdir.” dedi. 


Samsun Haber