24 / 04 / 2024

Samsat'ta 75 adet ağır hasarlı konut tespit edildi!

 Samsat'ta 75 adet ağır hasarlı konut tespit edildi!

Başbakan Yardımcısı Akdağ, Samsat'ta Kaymakamlık bahçesine kurulan Mobil Koordinasyon Merkezi'nde açıklama yaptı. Başbakan Yardımcısı Akdağ, "Ağır hasarlı 75, orta hasarlı 5, az hasarlı 75 konut tespit edilmiş durumda, 2 konut da tamamen yıkılmış." dedi.


Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Akdağ, "Ön hasar tespit çalışmalarını takiben çadır dağıtımları devam edecek. Saat 14.16 itibariyle ağır hasarlı 75, orta hasarlı 5, az hasarlı 75 konut tespit edilmiş durumda, 2 konut da tamamen yıkılmış. Yıkılan konutlar, geçtiğimiz yaşanan depremden sonra boşaltılmış binalar olduğu da dikkatimizi çekiyor" dedi.

 


İkinci 400 konut için ihaleye çıkılıyor

Akdağ, bölgede deprem konutlarının yapılması noktasında nasıl bir yol izleneceği yönündeki soruyu şu şekilde yanıtladı; ""Kalıcı konutların yapılması konusunda Samsat için Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızla AFAD çalışıyor. 403 konutun yapımına başlandı. Aslında tüm hazırlıkları tamamlamış durumdayız. Sadece arsa oluşturma konusunda köylerimizde sıkıntı yaşıyoruz. Burada hazine arazilerinin üzerinde oluşturulmuş olan birtakım binalar ve hazine arazileri üstünde tarım faaliyetleri var. Dolayısıyla hızlı ilerlememize engel olan tek konu, arsa oluşturmakla ilgili. Bununla ilgili bütçe tamam projelerimiz tamam. Hızla bu arsa problemlerini çözerek yeni binaları yapacağız. Şu anda ilk 400'e ilave ikinci 400'ün de yapılması için 1 haftalık süre içerisinde ihale yapılacak. Bu ikinci depremle ilgili tespitleri hızla yapıp bu hususta da gerekenleri yapacağız."

 

 



Önerilen Bağlantılar : Satışa çıkacak projeler