19 / 04 / 2024

Sait Köse: Tarihi Kırkayak Parkı'nda inşaat yapılıyor!

 Sait Köse: Tarihi Kırkayak Parkı'nda inşaat yapılıyor!

Cumhuriyet Halk Partisi Gaziantep İl başkanı ilişkin imar değişikliğini değerlendirdi. Sait Köse, Büyükşehir Belediye Meclisinde gündeme gelen Kırkayak Parkı içerisinde yer alan kreş için açıklamalarda bulundu.




''TARİHİN BİZE EMANETİ OLAN KIRKAYAK PARKINDA İNŞAAT YAPILIYOR" 

CHP Gaziantep Î1 binasında basın mensuplarıyla bir araya gelen İl başkanı Sait Köse,gündeme dair açıklamalarda bulundu. Kırkayak parkı içerisinde Büyükşehir Belediyesine ait kreşe yeni binanın imar değişikliğinin Pazartesi yapılan Büyükşehir meclisine imar değişikliğinin geldiğini belirten CHP il başkanı Sait Köse; "Bu binanın temeli bir hafta önce atıldı. Bazı yerel gazetelerde gündeme geldi. 

Önce temeli atıp, sonra onayı alıyorlar. Tarihin bize emaneti olan Kırkayak parkında inşaat yapılıyor. Önce binayı yapıp sonra mı ruhsat alacaksınız? " diye sordu. 



"ÖNCE TEMEL ATIP, SONRA RUHSATINI ALMAYIN" 

Bölgede Şahinbey eski Belediye Başkanı Ömer Can zamamnda yapılan bir restoran olduğunu dile getiren Köse," Bir okul büyüklüğündeki restoran gerekirse yıkılsın. O restoran ve kreşten sınırlı sayıda hizmet görmesi yerine daha çok sayıda insan istifade etsin. Orada birçok öğrencinin eğitim alacağı bir okul kurulması daha mantıklıdır. Ama önce ruhsat işlemlerini halledip, sonra diğer işlemleri yapın. Önce temeli atıp, ruhsatını daha sonra almayın" dedi. 



VATANDAŞLAR, BOYANIN YAPILDIĞI ZEHİRLİ KİMYASALLARI SOLUYOR 

Büyükşehir belediyesinin yollara belediye amblemi yazdırmasına eleştiride bulunan Köse, "Büyükşehir Belediyesinin güzelleştirmesi mi yoksa özelleştirmesi mi olduğunu anlayamadığımız bir uygulaması var. Yollara Büyükşehir belediyesi yazmamn anlamı nedir? Bu yazılar araçların üzerinden gelip geçmesi sonucunda lastik izleriyle siliniyor. Boyanın kısa sürede silinerek havaya karışması sonucunda vatandaş boyamn yapıldığı kimyasalı solumuş oluyor. Kimyasalların solunması sonucu insan sağlığına zarar verilmiş oluyor" diye konuştu. 



ŞUBAT AYI MECLİS TOPLANTISINDA GÖRÜŞÜLEN 81 MADDENİN 70'İ İMAR KOMİSYONUNA SEVK EDİLDİ 

Şubat ayı meclis toplantısının birinci oturumunda 81 maddenin görüşüldüğünü hatırlatan Köse," 81 madde den 70 tanesi imar komisyonuna şevke edildi. Görüşülen 5 maddeiseşehiriçindeyapılacak benzin istasyonlarına verilecek ruhsatlarla ilgili oldu. Cumhuriyet Halk Partisi olarak bunun takipçisi olacağız" dedi. 



"TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ" 

Alleben göletindeki restoranın işletilmek üzere Gazibel A.Ş'ye verilmesinin gündemde olmasına dikkat çeken CHP il başkanı Köse; "Dülükbaba'daki gibi belediye vatandaşlara hizmet verecekse sorun yok. 

Ama orası önce Gazibel A.Ş'ye verilip sonra başka vatandaşa işlettirilecekse biz bunun takipçisi olacağız. Burasının vatandaşa hizmet etmesi için uygun fiyatla satış yapmasmm sağlanması lazım." dedi.


Denge Gazetesi