20 / 04 / 2024

REC, İstanbul temsilcilik ofisini açtı!

REC, İstanbul temsilcilik ofisini açtı!

İnşaat sektörü yabancıların ilgisini çekmeye devam ediyor. Yabancılar Türkiye’ye sadece arsa ve gayrimenkul almak için değil, teknik mühendislik hizmetleri vermek için de geliyor. REC, İstanbul temsilcilik ofisini açtı.


Gayrimenkul firmaları için teknoloji alanında danışmanlık hizmetleri veren Alman gayrimenkul danışmanlık şirketi REC,İstanbul’da da ofis açma kararı aldı.


Türkiye’deki ilk ofisini 2010 yılında İzmir’de açan REC,  binaların teknik değerlemesi, varlık ve maliyet yönetimi konularında uzman ekibiyle hizmet veriyor.


Türkiye’de müşterileri arasında proje geliştirici ve alışveriş merkezi yatırımcısı olan Renaissance firmasını da bulunduran REC, hizmetlerini Türk pazarının taleplerine göre hazırlıyor. REC’in kurucu ortağı ve Genel Müdürü Jens Dehnbostel, Türkiye’de Alman mühendislerinden danışmanlık hizmeti alma konusunda artan bir talep olduğunu belirterek, İstanbul’da bir temsilcilik ofisi açarak, genişleme kararı aldıklarını söyledi.


Dehnbostel,“Frankfurt’ta yaşayan Türk kökenli,teknoloji uzmanlarımızla ve bilgi birikimimizle  sinerji  yaratmak istiyoruz. Türkiye’deki ofis, alışveriş merkezi ve çok amaçlı gayrimenkul sektörünün büyüme potansiyeline gore hazırlık yaptık“ dedi.


Şirketin teknik hizmetlerinin Türk pazarının taleplerine uygun bir şekilde verileceğini belirten Denbostel, .:maliyet yönetimi, proje planlaması, mevcut varlıkların ve arazilerin iyileştirilmesi, kalite standartlarına uygun yönetim, değerleme çalışması ve kalite kontrolleri konusunda hizmet verdiklerini ifade etti.


2013 yılında Avrupa’da ve Rusya’da toplam 3.7 milyon metrekare gayrimenkulün kalite kontrollerini yapan REC, 700  taşınmazın denetimini yapmış ve yönetmiştir.

Nişantaşı’nda temsilcilik ofisini açan REC’İn Türkiye  Sorumlusu Sibel Karaoğlan oldu.