28 / 03 / 2024

Pendik'te Tapumuzu İstiyoruz Paneli 22 Mart'ta!

Pendik'te Tapumuzu İstiyoruz Paneli 22 Mart'ta!

Tapusunu almak isteyen vatandaşlara Fi-KENTDER'den destek. Kentsel Dönüşümde tapu sıkıntısı yaşayanlar için düzenlenen panelde Fi-KENTDER Başkanı Yasin Bektaş ve Dernek Avukatlarından Gayrimenkul Uzmanı Av. İsmail Can da konuşmacı olarak katılacak...


22 Mart 2015 tarihinde Pazar günü saat 18.00'de Aydos Saz Düğün Salonu'nda düzenlenecek olan Pendik'te İşgalci Değiliz Tapumuzu İstiyoruz Paneline Fi-KENTDER konuşmacı olarak katılıyor.


Tapusunu almak isteyen vatandaşlara Fi-KENTDER'den Hukuki destek


Pendik Aydos'ta tapusunu henüz almamış vatandaşların yaşadığı sıkıntılar ve uygulanmaya başlanacak kentsel dönüşüm ile ilgili süreç hakkında vatandaşların haklarını doğru araması, yaşanmış süreçlerden istifade ederek doğru bilgilenmesi amacı ile Ertuğrul Gazi Mahallesi Aydos Saz Düğün Salonunda bir panel düzenlendi. 


Fi-KENTDER ÇEVREMİZDEN VE DİĞER BÖLGELERDEN GELEN YARDIM VE BİLGİ TALEPLERİNE KARŞI DUYARSIZ DEĞİL


Fikirtepe Haber'e ulaşan bilgilere göre, Aydos Gönüllülerinin düzenlediği panelde davetli olarak çağrılan; Fi-KENTDER ''Fikirtepe ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Derneği'' Başkanı Yasin BEKTAŞ, DernekAvukatlarından İsmail CAN'ın konuşmacı panelist olarak katılacakları toplantıda Gazeteci Necdet Saraç, İmar Hukukçusu - İ.B.B. Meclis Üyesi Av. Alev Dağlayan veSosyolog - İ.B.B. Meclis Üyesi Esra Kaya Erdoğan da konunun hukuki ve sosyal boyutuna ilişkin birer konuşma yapacaklar. panel, yapılan konuşmalar ve verilen bilgilendirmelerin haricinde, vatandaşlardan gelen soruların cevaplanması ile devam edecek. 


İsteyen herkesin hukuki bilgi edinmek ve süreçle ilgili verilecek bilgi ve önerilerden faydalanması için her hangi bir ücret ödemesi gerekmemektedir. İsteyen herkesin katılabileceği bu toplantı için herhangi bir davet gerekmemektedir ve halka açık olarak düzenlenmiştir..


Pendik


PANELE KATILACAK DİĞER KONUŞMACILAR ..

Fi-KENTDER Başkanı Yasin Bektaş özellikle Fikirtepe başta olmak üzere kentsel dönüşüm sürecinde yaşadıkları sıkıntıları, bu sıkıntılara karşı nasıl ybir yol izledikleri ve genel olarak süreç içerisinde karşılaşılabilecek diğer problemlere ilişkin uyarıları içeren çözüm önerilerini ve bu süreçle ilgili vatandaşların bireysel ve toplumsal olarak dikkat edip kanunlar dairesi içerisinde izleyebilecekleri yollar hakkında yüzeysel bir konuşma yapacak.


Yıllardır yaşadıkları ve yaptıkları yatırımlara rağmen tapularını henüz alamamış olan vatandaşlar tapularının verilmesini ve uygulanacak kentsel dönüşüm sürecinde mağdur edilmemelerini talep ediyorlar


Özellikle yakın zamanda uygulamadan kaldırılacak olan imar affı yasası olarak bilinen 2981 sayılı 8 Mart 1984 tarihinde 18335 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan, imar ve Gecekondu Mevzuatına Aykırı Yapılara Uygulanacak Bazı İşlemler Hakkında Kanun hükümlerini içeren kanunun iptali ile uğrayacakları mağduriyeti gündeme getirip sesini duyurmak isteyen vatandaşlar yetkililerin seslerini duymasını ve tapu teslimi başta olmak üzere bölgede yaşanılan mevcut sıkıntıların bir an önce çözüme kavuşturulmasını talep ediyorlar.


Fi-KENTDER gelen talepler doğrultusunda Fikirtepe'de ve çevresinde birçok hukuki bilgilendirme toplantısı yapmış bulunmakla beraber çevre semtlerden gelen site ve apartman yönetim bilgilendirme toplantılarında da konuşmacı olarak katılımıyla bireysel veya toplumsal olarak vatandaşlara ücretsiz sosyal,hukuki bilgilendirme desteği sağlamaktadır.


Fi-KENTDER