17 / 05 / 2024

Pamukkale yatırımlarıyla dikkat çekecek!

 Pamukkale yatırımlarıyla dikkat çekecek!

Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, Pamukkale gibi dünyada bir başka örneği bulunmayan doğal ve tarihi değerin ekonomik değere dönüştürülmesinde büyükşehirin büyük katkıları olacağına dikkat çekti


Denizli Belediye Başkanı Zolan, Pamukkale ile Aşağışamlı, Pınarkent, Irlıganlı beldeleri ve Üzerlik, Yukarışamlı, Develi, Çeltikçi, Salihağa, Kocadere, Eldenizli, Yeniköy ve Küçükdere köylerini ziyaret etti. Pamukkale beldesinde vatandaşlarla buluşan Başkan Zolan, Pamukkale gibi dünyada bir başka örneği bulunmayan doğal ve tarihi değerin ekonomik değere dönüştürülmesinde büyükşehirin büyük katkıları olacağını söyledi. Başkan Zolan, "Pamukkale Denizli'nin en büyük değerlerinin başında geliyor. Bu değer maalesef kasabamızın gelişimine tam anlamıyla yansıtılamamış durumda. Adına 'ne derseniz' deyin. İster 'yerel yönetimin imkansızlıkları' deyin, isterseniz 'kaynakların iyi planlanamaması' deyin. Büyükşehir ile birlikte bu bölge önemli bir atılım içine girecek" dedi.


"10 yılda inanılmaz değişim"

Böyle bir güzelliğin doğru bir şekilde kullanabilmesi durumunda milyonlarca turistin bölgeye geleceğini kaydeden Başkan Zolan, "Bunu yapmak için imkana ihtiyaç var. Bu imkan da büyükşehir ile birlikte sağlanacak. Büyükşehir ile birlikte Pamukkale'de bölge insanı da kazanacak" diye konuştu.


Denizli'nin son 10 yılda inanılmaz bir değişim yaşadığını bu değişimin ilçe belde ve köylerde de yaşanması için Büyükşehir Yasası'nın bir fırsat olduğunu anlatan Başkan Zolan, "Milletimize hizmet için gecemizi gündüzümüze kattık. Hiçbir zaman Denizli'ye makyaj yapmadık. Hep kalıcı işler yaptık. Tüm vatandaşlarımızın sıkıntılarını gidermek için çalışıyoruz" dedi.



Yeni Asır