28 / 03 / 2024

''Ortahisar Dehlizi Gün Işığına Çıkıyor'' projesinde kapanış yapıldı!

''Ortahisar Dehlizi Gün Işığına Çıkıyor'' projesinde kapanış yapıldı!

Trabzon’un Ortahisar ilçesinde 'Ortahisar Dehlizi Gün Işığına Çıkıyor' projesinin kapanış kokteyli Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Suat Hacısalihoğlu’nun katılımıyla yapıldı.


Trabzon Kültür ve Turizm İl Müdürü İsmail Kansız, yaptığı konuşmada , proje hakkında bilgi vererek, tarihi beş bine yakın dayanan dehlizi ortaya çıkardıklarını ve bunu turizme kazandırdıklarını söyledi. Tarihi gün ışığına çıkarılması noktasında çalışmaların sona erdiğini belirten Kansız, “Önce yer radarı ile alan araştırması yaptık. Daha önce müze Müdürlüğümüzün yaptığı kazının devam edebilecek bölümleri olup olmadığını araştırdık. Maalesef birbirleriyle bağlantı sağlayabilecek anomalilere rastlayamadık. O sebeple var olan 40 metrelik dehlizin korunmasına yönelik çalışmaları başlattık. Tonuzlu yapıyı ortaya çıkarttık. Temizliğini yaptırdık. Havalandırma ve aydınlatma çalışmalarını yaptık ve bir kapıyla bu alanı koruma altına almış oldu. Sonrasında yeni ve daha geniş çalışmalar yapılarak bu alanların varlığını tespit etmek ya da turizme kazandırmak için çalışmalarımız devam etmektedir” dedi.


Başkan Gümrükçüoğlu, yapılan çalışmanın şehrin turizmine katkı sağlayacağını ifade ederek, ”Trabzon’daki tarihi eserlerin gün ışığına çıkarılması konusunda önemli bir adım olduğunu söyleyerek tarih ve uygarlık kenti Trabzon’da turizmin gelişmesine katkı sunmak için gayretlerinin sürdüğünü söyledi. Gümrükçüoğlu, ‘Ortahisar Dehlizi Gün Işığına Çıkıyor' projesi için emeği geçenlere teşekkür etti.


TOKİ Haber



Önerilen Bağlantılar : TOKİ indirim 2016, Yeni konut projeleri