24 / 04 / 2024

Ordu'daki teleferik 2.5 yılda 1 milyon 800 bin yolcu taşıyarak rekor kırdı!

 Ordu'daki teleferik 2.5 yılda 1 milyon 800 bin yolcu taşıyarak rekor kırdı!

ORDU’da turizmin gelişmesinde büyük katkısı olan ve 2.5 yıl önce 530 metre yükseklikteki Boztepe’ye yapılan teleferik faaliyete geçtiği günden beri 1 milyon 800 bin yolcu taşıyarak rekor kırdı...


ORDU Belediye Başkanı CHP’li Seyit Torun, 2.5 yıl önce 530 metre yükseklikteki Boztepe’ye kent merkezi ile ulaşımı kolaylaştırmak için 2 bin 350 metre uzunluğunda, 21 kabinden oluşan ve 9 milyon TL’ye malolan teleferik istasyonunun kentin gelişmesine büyük katkı sağladığını söyledi. Teleferik istasyonu kurulduktan sonra kenti ziyaret eden ve kentte konaklayan turist sayısının önemli ölçüde arttığına dikkat çeken Başkan Torun, “Daha önceki yıllarda tur otobüsleri Karadeniz gezisine çıkıp Ordu’yu ziyaret ettikten sonra konaklamadan gidiyordu. Şimdi ise turlar Ordu’da konaklıyor, teleferikle Boztepe’ye çıkıyor, Ordu’yu geziyor. Teleferiğin turizme katkısı ortada” dedi.


9 GÜNLÜK TATİL

Teleferiğin hizmete girdiği günden beri kullanım süresi açısından Avrupa’da ki emsalleri içerisinde tarihi bir rekora imza attığının da altını çizen Torun, 9 günlük Kurban Bayramı tatilinde taşınan yolcu sayısını da örnek olarak gösterdi. Kurban Bayramı tatil süresince 39 bin 189 kişinin teleferikle yolculuk uyaptığınıda ifade eden Torun, “Bu zamana kadar teleferiğimiz 1 milyon 800 bin 30 kişi taşıyarak rekorunu devam ettirdi. Teleferik hattımız Avrupa’da ki emsalleri içerisinde, açılışından bu yana toplam 10 bin 241 saat çalışarak yeni bir rekora daha imza attı. Bu veriler bizleri önemli ölçüde mutlu ediyor. Artık Ordumuzu yurt içi ve yurt dışından herkes yakından tanıyor ve takip ediyor” diye konuştu.


Yeni hedef mavi bayrak

Seyit Torun Boztepe teleferiğinden sonra sahil kıyı şeridinde modern kent plajı ve park projesini de gerçekleştirmek için çalıştıklarını, bu projenin tamamlanmasıyla da mavi bayrak almayı hedeflediklerini dile getirdi. Sahil şeridinde Gazi Köprüsü ile Soya arasındaki toplam 28 bin 650 metrekarelik alanda oluşturulan projenin önemine de değinen Torun şöyle devam etti: “Teleferikle Ordu turizmi kabuğunu kırdı. Geride bıraktığımız deniz sezonunda halkımız çalışmaları süren kent plajına yoğun bir ilgi gösterdi. Hafızalarda plaj olarak adlandırılan bu bölge geçmişte olduğu gibi gelecekte de denizle Orduluların buluştuğu adres olacak.”


Turmepa’dan Karadeniz atağı

KARADENİZ’İN flora ve faunası evsel ve endüstriyel kirlenme nedeniyle her geçen gün fakirleşirken, aşırı kirlenme sonucu bu iki katmandaki doğal dengenin bozulması da kıyılarda yaşayan insanlara ve ekosisteme telafisi olmayan sonuçlar doğuracağı vurgulandı. TURMEPA Karadeniz Bölge Koordinatörü Tuncer Üçüncüoğlu, “Bu nedenle ölmekte olan Karadeniz’i yeniden canlandıralım” dedi. Yapılan araştırmalara göre son 50 yılda Karadeniz’deki balık türünün yüzde 50 si yok oldu. Üçüncüoğlu, “Orkinos, Akya, Zurna, Dülger gibi 26 balık türü artık Karadeniz’de yaşamıyor” dedi. Bu nedenle TURMEPA olarak çalışmaların odağına Karadeniz Bölgesi’ni yerleştirdiklerini vurlayıp, “Samsun Büyükşehir Belediyesi ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi işbirliği ile geçen Haziran ayında Samsun’da Türkiye’deki ikinci kıyı ve deniz inceleme merkezini açtık” dedi.


Yabancı dile ilgi arttı

KARADENİZ Bölgesi’nde yabancı dil kurslarına ilginin her geçen yıl arttığını söyleyen Teol Yabancı Dil Okulları Samsun Şube Müdürü Murat Bayraktaroğlu, “Kursiyerlerin yüzde 60-70’ini kadınlar oluşturuyor. Çünkü işe girerken önemli bir referans oluşturuyor” dedi. Karadeniz Bölgesi’nde son yıllarda ikinci lisan öğrenmek isteyenlerin sayısında ciddi artış yaşanmaya başladı. Samsun’da son 5 yıl içerisinde açılan kursların sayısı 15’e ulaştı.  Kentteki kursiyerlerin sayısı da yılda 2 bine yaklaştı. Karadeniz Bölgesi’ndeki  toplam kursiyer sayısının ise 5-6 bin civarında olduğunu dile getiren Teol Yabancı Dil Okulları Samsun Şube Müdürü Murat Bayraktaroğlu, “İşverenler artık bilgisayar ve yabancı dil bilen eleman arıyor” dedi. ?


Hürriyet



Önerilen Bağlantılar : Yeni konut projeleri