25 / 04 / 2024

Ordu Üniversitesi Barajı'nın inşaatı devam ediyor!

Ordu Üniversitesi Barajı'nın inşaatı devam ediyor!

Ordu Üniversitesi (ODÜ) kampüsünün etrafında bulunan Çırçıp Deresi’nin ıslah edilmesi için inşaatına başlanılan ODÜ Barajı'nın yapımında sona yaklaşıldı.


Ordu Üniversitesi Cumhuriyet Kampüsünün hemen yanında bulunan Çırçıp Deresi’nin aşırı yağmurlarda su baskınlarına sebep olarak çevre yerleşim birimleri ile üniversite kampüsünü tehdit etmesi üzerine derenin ıslah edilmesi için inşaatına başlanılan ÖDÜ Barajı'nda sona yaklaşılıyor.


Milliyet'te yer alan habere göre, Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından hayata geçirilen proje kapsamında derenin gölet haline getirilerek hem su baskınlarının önlenmesi hem de içme suyu temin edilmesi amaçlanıyor.


Geçen yıl yapımına başlanılan projenin kısa sürede tamamlanıp hizmete açılması planlanıyor. Yaklaşık 30 metre olan baraj tipi göletin 3 bin dekar araziyi taşkınlardan koruması bekleniyor.


Baraj ile ilgili konuşan yetkililer, “Baraj tipi gölet faaliyete geçmesiyle birlikte yaklaşık 8 bin öğrencinin öğrenim gördüğü ve 2 bin kişilik öğrenci yurdunun da bulunduğu üniversite kampüsüne içme suyu sağlanacak. Aynı zamanda kampüs alanı ile etraftaki yerleşim birimlerini tehdit eden dere ıslah edilecek” şeklinde konuştu.