20 / 04 / 2024

OMÜ Şevket Aşçı Turizm Fakültesi açıldı!

OMÜ Şevket Aşçı Turizm Fakültesi açıldı!

OMÜ Şevket Aşçı Turizm Fakültesi açıldı. ASTAŞ Holding Genel Başkan Yardımcısı Kaya Aşçı Bafra ilçesine kurulan fakültenin gelecekte yapılması planlanan Bafra Kızılırmak Üniversite'ııiıı ilk adımı olduğunu ifade etti.


 Bafra ilçesinde yapımı tamamlanan Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Şevket Aşçı Turizm Fakültesi" n in açılışı. Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın katılımı ile yapıldı. 

Astaş Holding tarafından Bafra ilçesinde yaptırılan OMÜ Şevket Aşçı Turizm Fakültesi'nin açılışına Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç'ın yanı sıra Samsun Valisi ibrahim Şahin, MHP Samsun Milletvekili Cemalettin Şimşek, OMÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Alkaıı, Alaçam Kaymakamı Oğuz Alp Çağlar, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, OMÜ Turizm Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Ali Rıza Aydın, ASTAŞ Holding Yönetim Kumlu Başkanı Vedat Aşçı, Yönetim Kuııılıı Başkan Yardımcısı Kaya Aşçı, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Açılış öncesi konuşan OMÜ Turizm Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Ali Rıza Aydın, Bafra ilçesine kurulan fakültenin Samsun'un turizmine katkı sağlayacağını belirterek. Turizm Fakiiltesi'nde 6 öğretim üyesi ve 7 araştırma görevlisinin görev yapacağını söyledi. 

Bafra ilçesine kurulan fakültenin gelecekte yapılması planlanan Bafra Kızılırmak Üniversite'ııiıı ilk adımı olduğunu ifade eden ASTAŞ Holding Genel Başkan Yardımcısı Kaya Aşçı ise, "Geleceğimizi şekillendirecek olan yarınlarımızın teminatı gençlerimizin eğitilmesini, ülkemizin bekası açısından bir ağacın yaşaması için ihtiyaç duyduğu hava ve su kadar önemli buluyoruz. 127 metre uzunluğu ile Bafra'nın ilk fakültesi olan Şevket Aşçı Turizm Fakültesi, OMÜ'nün Bafra yeıieşkesinin ilk yapısı olmakla birlikte gelecekte düşünülen Bafra Kızılırmak Üniversitesi'nin ilk adımı olacağı kanaatindeyim" dedi. 


Anayurt