29 / 04 / 2024

Okmeydanı projesi tanıtıldı!

Okmeydanı projesi tanıtıldı!

Beyoğlu Belediye Başkanı Demircan, "Okmeydanı'nda modern şehircilik planına uygun, otopark sorunu çözülmüş, yeşil alanı bulunan ve ticaret alanları planda çözülmüş, imar hakkı garantiye alınmış arsaların tapularını vatandaşa vermeye başladık" dedi


Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Okmeydanı'nda modern şehircilik planına uygun, otopark sorunu çözülmüş, yeşil alanı bulunan ve ticaret alanları planda çözülmüş, imar hakkı garantiye alınmış arsaların tapularını vatandaşa vermeye başladıklarını belirterek, "Daireye daire, dükkana dükkan vereceğiz. Tapu parası dışında vatandaşın hiçbir ödeme yapmayacağı bir dönüşüm hedefliyoruz" dedi. 

Demircan, Park Otel'de düzenlenen basın toplantısında, Okmeydanı'nda kentsel dönüS şüm kapsamında gerçekleştirilmesi planlanan projeleri tanıttı. 


Okmeydanı nın mevcut halinin ve yapılması düşünülen projelerin videosunun gösterildiği toplantıda Demircan, maketler üzerinden projeyi anlattı. 


Demircan, Okmeydam'nm 50 yıllık tapu probleminin çözüldüğünü vurgulayarak, "Okmeydanı'nda modern şehircilik planına uygun, otopark sorunu çözülmüş, yeşil alanı bulunan ve ticaret alanları planda çözülmüş, imar hakkı garantiye alınmış arsaların tapularını vatandaşa vermeye başladık. 24 bin farklı bölüm var. 14 bin farklı malik var. Hepsi dijital ortamlarda, internet sitelerinde şeffaf bir halde vatandaşın görebileceği hale getirildi" diye konuştu. 

Yaklaşık 10 bin mal sahibi ile toplantı yaptıklarını anlatan Demircan, onlara kendilerinden ne istediklerini yazılı olarak sorduklarını söyledi. Toplantıya katılanların yüzde 95'inin kentsel dönüşümün belediye eliyle yapılmasını istediklerini aktaran Demircan, mal sahiplerinin, bu dönüşümün belediye tarafından yapılmasının, menfaaderine uygun olacağını ilettiklerini dile getirdi. 


Demircan, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Kentsel dönüşüm projesini, seçimden sonra çıkacak sonuca göre şekillendirmeyi düşünüyoruz. Ama bir hayal tasarımını, imar planını, maketlerini ve zihin hazırlığını yaptık. Seçim sonucunu aldıktan sonra nasıl tek tek çağırıp tapularını vermeyi hedeflediysek, kentsel dönüşüm tamamlandığında da tüm malikleri toplayıp onlarla dönüşüm sözleşmesi yapacağız. Nereden ne kadar yer verileceğini, daireye daire, dükkana dükkan vereceğimizi ve kentsel dönüşüm sırasında hiçbir ek ücret alınmayacağı kentsel dönüşüm modelini de kafamızda hazırladık" ifadelerini kullandı. Dönüşüm sırasında vatandaşın cebinden hiçbir şekilde para çıkmayacağını vurgulayan Demircan, "Bunu şöyle özetlemek gerekir; daireye daire, dükkana dükkan vereceğiz. Tapu parası dışında vatandaşın hiçbir ödeme yapmayacağı bir dönüşüm hedefliyoruz" dedi. 


Hürses