29 / 03 / 2024

Nene Hatun Tarihi Milli Parkı şehrin tarihi dokusunu yansıtacak şekilde tasarlandı!

Nene Hatun Tarihi Milli Parkı şehrin tarihi dokusunu yansıtacak şekilde tasarlandı!

Atatürk Üniversitesi (AÜ) Mimarlık ve Tasarım Fakültesi tarafından Nene Hatun Tarihi Milli Parkı peyzaj planlamaları kapsamında, milli parkın giriş kısmında kent imajına katkı sağlayacak ve kentin tarihi dokusunu yansıtan yeni bir tasarım gerçekleştirildi


Atatürk Üniversitesi (AÜ) Mimarlık ve Tasarım Fakültesi tarafından Nene Hatun Tarihi Milli Parkı peyzaj planlamaları kapsamında, milli parkın giriş kısmında kent imajına katkı sağlayacak ve kentin tarihi dokusunu yansıtan yeni bir tasarım gerçekleştirildi. 


Yakında Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından uygulamaya geçirilecek olan projeye AÜ Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak başkanlık edecek. Projenin tasarımı ise Prof. Dr. Hasan Yılmaz, Yrd. Doç. Dr. Fatma Zehra Çakıcı, Arş. Gör. Emriye Kazaz ve Arş. Gör. Ayşe Deniz Bulut tarafından yapıldı. 


Proje, Erzurum Kültür ve Sanat Sokağı, danışma binası, toplantı salonları, otopark ve meydan düzenlemeleri ile desteklendi. Erzurum Valiliği ve Orman ve Su İşleri Bakanlığı 13. Bölge Müdürlüğü ile ortaklaşa yürütülen proje kapsamında sokak içerisinde birçok alan kullanımına yer verildi. Hamam, tandır evi, lokanta, hediyelik eşya satış yerleri, mescit, motel, teras, avlu, yöresel el sanatları iş yerleri gibi geleneksel Erzurum sokağının bu alana taşınması hedeflendi.


AÜ’den yapılan açıklamada, “Milli parkın giriş kısmında yakın bir zamanda, çalışmanın hayata geçirilmesi hedeflenmekte olup, alanın Erzurum kent prestijine katkı yapacağı düşünülmektedir. Milli parkın bu alanla daha da anlam kazanması, tarihi ve kültürel kaynak değerlerinin korunmasına da katkılar sağlaması hedeflenmektedir.” ifadeleri kullanıldı.


 

Bugün



Önerilen Bağlantılar : Yeni konut projeleri