25 / 04 / 2024

MÜSİAD Karabük Şubesi hizmete açıldı!

MÜSİAD Karabük Şubesi hizmete açıldı!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneğinin (MÜSİAD) Türkiye'nin 24 yıllık sürecinde en hızlı gelişen sanayici ve iş adamları derneklerinin başında geldiğini söyledi.


K Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneğinin (MÜSİAD) Türkiye'nin 24 yıllık sürecinde en hızlı gelişen sanayici ve iş adamları derneklerinin başında geldiğini söyledi.


Şahin, MÜSİAD Karabük Şubesinin açılış töreninde yaptığı konuşmada, MÜSİAD'ın 1990'lı yıllarda kurulduğunu, bu aşamaları yakınen bildiğini belirtti.


MÜSİAD'ın gerek yurt içinde gerekse dışında geçen 24 yıllık sürede çok ciddi gelişme gösterdiğini anlatan Şahin, "MÜSİAD, Türkiye'nin 24 yıllık sürecinde en hızlı gelişen sanayici ve iş adamları derneklerinin başında geliyor. Görev yapan bütün genel başkanlara teşekkür ediyorum. Ben Karabüklüyüm. Karabük Milletvekiliyim. MÜSİAD'ın burada şube açmış olması beni ve Karabüklüleri, iş adamlarını son derece mutlu etti. Burada ciddi ilgi ve alaka da var. İnanıyorum ki bu şube örnek şubelerden birisi olacaktır" şeklinde konuştu.


"Bu konuda bize görev düştüğünde hizmet edeceğimizi söylemeye bile gerek duymuyorum" diyen Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü:


"Karabük'te bugün sadece burasının deği, birçok yerin açılışını yapıyoruz. Bu ne demek; 'Türkiye'de ekonominin geriye doğru gitmediğini, ileriye doğru gitmesi' demek. Ciddi bir kalkınma atağını gösteriyor bu durum. Karabük'ün lokomotifi Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları ancak üniversitemizde olağanüstü gelişme gösterdi. Canlı ekonomi var Karabük'te. Bu şubenin burada açılması isabetli olmuştur."


MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak da temel prensiplerinden birisinin şube açtıkları yerlerde ticaret ve sanayi odaları gibi benzer kuruluşlarla işbirliği içinde çalışmayı sevdiklerini kaydetti.


Karabük'te ekonominin önemli gelişme gösterdiğine işaret eden Olpak, "Yurt içi ve dışında çalışmalarımız devam ediyor. Bugün 78'inci şubemizi açacağız. Karabük'te de çalışmalarımızı benzer kuruluşlarımızla iş birliği içinde sürdüreceğiz" ifadesini kullandı.


Şahin ve Olpak, açılış kurdelesini Karabük Valisi Orhan Alimoğlu, AK Parti Karabük Milletvekili Osman Kahveci, Kalkınma Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal ve diğer protokol üyeleriyle kesti.


Olpak, daha sonra Alimoğlu, Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili ile Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sedat Namal'ı ziyaret etti.



Sabah