18 / 04 / 2024

Mersin'e metro müjdesi!

Mersin'e metro müjdesi!

Mersin'e metro müjdesi geliyor. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz kentte yaşanan trafik sorununu metro ile çözecek.


Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, kentin sorunlarına çözüm bulmayı sürdürüyor. Bunlardan birisi de trafik sorunu. 



Posta gazetesinden Şebnem Ber'in haberine göre, Başkan Kocamaz, trafiği rahatlatmak amacıyla uzun vadeli bir çözüm de bulmuş; metro. Mersin Büyükşehir Belediyesi, ‘Mersin Metrosu Hat 1’in yapımına kısa süre içinde başlayacak. Metronun günlük yolcu kapasitesi 262 bin 231 olacak. Tek seferde bin 80 yolcu kapasitesiyle inşa edilecek metro, 15 istasyon ve 2 bin 600 araçlık otoparktan oluşacak. Mersin metrosunun, Türkiye’deki en verimli ve rantabl hatlardan biri olacağını söyleyen Başkan Kocamaz, “Güzergah; Cumhuriyet-Soli-Mezitli- Babil- Fuar-Marina-Liseler-Forum-Türk Telekom-Tulumba-Özgür Çocuk Parkı-Gar-Üçocak- Mersin Büyükşehir Belediyesi Yeni Hizmet Binası ve Serbest Bölge arasında seyredecek” diye konuştu.



DÜNYADA BİR İLK


Başkan Kocamaz metro projesi hakkında şu bilgileri verdi: “Metro, düşük maliyetli, hızla inşa edilebilecek, estetik, ulaşım anlamında güvenli bir hizmet sunacak. İstasyonların hepsi yer altında olacak. Sadece Marina İstasyonu dünyada ilk defa uygulanacak bir yöntemle yarı açık inşa edilecek. Üst kat otopark olarak planlandı. Ayrıca bazı istasyonların üst kısmındaki otopark çözümleriyle kent merkezindeki araç trafiği metroya aktarılacak. Yarı açık özel bir sistemle inşa edilmesi, istasyonların ulaşım dışında kentsel yaşam alanı olarak değerlendirilmesi, büfe, kitapçı, fast food, dinlenme gibi işlevsellikteki ticari ünitelerin planlaması, yeşil alanlar oluşturulması sağlanacak.”