05 / 05 / 2024

Mehmet Oduncu: 2013 yılında ilimizde toplam 503 adet proje üzerinde çalışma yapıldı!

 Mehmet Oduncu: 2013 yılında ilimizde toplam 503 adet proje üzerinde çalışma yapıldı!

Vali Dr. Mehmet Oduncu, " 2013 yılında ilimizde toplam 503 adet proje üzerinde çalışma yapıldı. Bu projelerin toplam bedeli 627 milyon 117 bin 559 TL" dedi



Osmaniye'de İl Koordinasyon Kurulu 2014 yılı 1. Dönem Toplantısı yapıldı. Vali Dr. Mehmet Oduncu başkanlığında Valilik Ahmet Cevdet Paşa Toplantı Salonunda yapılan toplantıya, Belediye Başkanı Kadir Kara, Vali Yardımcısı Dr. M.H. Nail Anlar, İlçe Kaymakamları, İlçe ve Belde Belediye Başkanları, Kamu Kurum ve Kuruluşları Bölge ve İl Müdürleri katıldı. 


Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Dr. Mehmet Oduncu, toplantıda 2013 yılının değerlendirileceğini ve 2014 yılında yapılacak olan yatırımlarla ilgili koordinasyon gerektiren hususların değerlendirmesinin yapılacağını söyledi. Vali Oduncu, "2013 yılında ilimizde toplam 503 adet proje üzerinde çalışma yapıldı. Bu projelerin toplam bedeli 627 milyon 117 bin 559 TL. ve bu projelere ayrılan ödenek miktarı 249 milyon 439 bin 691 TL.'dir. 2013 yılı sonu itibariyle bu ödenekten 229 milyon 713 bin 87 TL harcama yapılarak yüzde 92 oranında nakdi gerçekleşme sağlanmıştır. 2013 yılı sonu itibariyle yatırım programında yer alan 503 adet projeden 301 adedi bitirilmiş, 113 adedinin yapımı devam etmekte, 5 adedi ihale aşamasında olup, 84 adedine henüz başlanılmamıştır. İl genelinde gerçekleştirilen yatırımlara ayrılan ödeneklere sektör bazında baktığımızda, en çok ödeneğin yüzde 34'lük pay ile içerisinde haritakadastro, imar planı, kanalizasyon, çeşitli inşaatlar ile içme suyu gibi kalemlerin yer aldığı Diğer Kamu Hizmetleri sektöründe gerçekleştiği, bu sektörü yüzde 32Tik payla Eğitim sektörünün ve yüzde 24'lük pay ile Ulaştırma sektörünün takip ettiğini görüyoruz" dedi. 

Osmaniye'nin komşu illerinin büyükşehir statüsünde vilayetler olduğunu ifade eden Vali Oduncu, "Genç bir vilayet olan Osmaniye, ülkemizdeki ve bölgemizdeki gelişmelere paralel olarak, ayakları üzerinde durmaya çalışan, bunun için gayret gösteren ve yatırımlardan yeterince pay almak isteyen bir vilayetimiz. Bu nedenle, günümüzde artık bölgeler arası gelişmişlik farkının ortadan kaldırılmasına çalışıldığı bir dönemde, biz Osmaniye olarak iller arasındaki kalkınmışlık farkının da kapatılmasını arzu ediyoruz. Bu sadece Osmaniye'nin menfaati açısından değil, ülke ekonomisinin menfaati açısından da muhakkak surette gözetilmesi ve öncelikli olarak değerlendirilmesi gereken bir husustur" diye konuştu. 

İl Koordinasyon Kurulu Toplantısında tüm ihtiyaç ve sorunların açıkça gündeme getirilmesi gerektiğini de ifade eden Vali Oduncu, gündeme getirilen sorunların ilgili müdürler tarafından muhakkak takibinin yapılmasının önemli olduğunu da vurguladı. Vali Oduncu şöyle devam etti: "Birbirimizi motive etmeli ve birbirimizin işlerini kolaylaştırmalıyız. 


Kurumlar arasında kurulacak diyalog ve sağlıklı iletişim, sorunların çözülmesini kolaylaştıracak, işlerin daha hızlı ve verimli yürümesini sağlayacaktır." Toplantının devamında Orman ve Su İşleri 7. Bölge Müdürlüğü, Karayolları 5. Bölge Müdürlüğü, İller Bankası Adana Bölge Müdürlüğü, DSİ 6. Bölge Müdürlüğü, Orman Bölge Müdürlüğü, T.C.D.D İşletmesi 6. Bölge Müdürlüğü, TEÎAŞ 18. İletim Tesis ve İşletme Grup Müdürlüğü, MTA Doğu Akdeniz Bölge Müdürlüğü, Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi, İl Özel İdaresi yetkilileri biten ve devam etmekte olan projeleri hakkında bilgi vererek, yöneltilen soruları yanıtladılar. İl Milli Eğitim Müdürü, İl Sağlık Müdürü, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü, İl Kültür ve Turizm Müdürü, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürleri ise görev alanları ile ilgili soruları yanıtladılar. Toplantmın sonunda, toplantıya katılan ve katkısı olan herkese teşekkür eden Vali Oduncu, "2014 yılında yapacağımız çalışmaların, Osmaniye'mize daha çok hizmet getirecek, daha çok katma değer sağlayacak çalışmalar olmasını diliyorum" diyerek toplantıyı bitirdi. 


Adana 5 Ocak