29 / 03 / 2024

Marmaris İçmeler Pazar Yeri kaldırılıyor!

 Marmaris İçmeler Pazar Yeri kaldırılıyor!

Marmaris Milli Parklar Müdürlüğü, Orman Bakanlığı'na ait arazide kurulan İçmeler Pazar yerinin boşaltılmasını istedi. Marmaris Belediyesi, bu yazı üzerine Mayıs ayı meclis toplantısında kaldırılması kararını aldı. Meclis kararı esnafa bugün tebliğ edildi.


Marmaris Milli Parklar Müdürlüğü, Orman Bakanlığı'na ait arazide kurulan İçmeler Pazar yerinin boşaltılmasını istedi. Marmaris Belediyesi, bu yazı üzerine Mayıs ayı meclis toplantısında kaldırılması kararınıaldı. Meclis kararı esnafa bugün tebliğ edildi. 


Marmaris Milli Parklar Müdürlüğü, Orman Bakanlığı'na ait arazide kurulan İçmeler Pazar yerinin boşaltılması istedi. Marmaris Belediyesi, bu yazı üzerine Mayıs ayı meclis toplantısında pazaryerinin kaldırılması kararını aldı. Meclis kararı esnafa bugün tebliğ edildi. 


2014 yerel seçimlerinde Büyükşehir yasası doğrultusunda belde belediyeler tüzel kişiliklerini sonlandırdı. Marmaris, belde ve köyleri ilçe belediyenin sorumluluk sahasına girdi. 

Seçimin hemen ardından Içmeler'de bulunan Pazar yeriyle ilgili Marmaris Belediyesi'ne Marmaris Milli Parklar Müdürlüğü'nden bir yazı gönderildi. Bu yazıda Içmeler'de pazar yeri olarak kullanılan bölgenin Orman ve Su İşleri Bakanlığı'na ait olduğu belirtildi. Mevcut durum itibariyle yasal olmayan bir kullanımın gerçekleştiği kaydedildi. Milli Parklar Müdürlüğü, 2 Mayıs 2014 tarihinde gönderdiği yazıdan Marmaris Belediyesi'nin buradaki pazaryeri uygulamasına son vermesini istedi. Alanın boşaltılmasını talep etti. 

İmar planında asil tahsis amacının park ve spor alanı olarak belirlenmiş bu bölgeyle ilgili Marmaris Belediye Meclisi 6 Mayıs tarihinde yaptığı toplantıda İçmeler Pazaryeri'yle ilgili gelen yazı üzerine karar aldı. 

Pazarda hediyelik eşya, ayakkabı ve benzeri ürünler satan tezgahların kapatılmasına, sebze ve meyve satan esnafın da belediyeye tahsisli alana taşınmasına karar verildi. 

Bu kararın ardından her Çarşamba günü kurulan İçmeler Pazarı'nda esnafa tebligat yapıldı. Pazar esnafı, İçmeler Belediyesi döneminde pazar yerine göz yumulurken, Yönetimin değişmesinin ardından Marmaris Belediyesi'ne böyle bir yazı gönderilmesine tepkiliydi.Esnaf kararın sezon sonuna ertelenmesini isterken konuyla ilgili Marmaris Belediyesi Başkan Yardımcısı Dursun Kaplan açıklama yaptı. İçmeler Pazaryeri nedeniyle en büyük mağduriyeti Marmaris Belediyesi'nin yaşadığını söyledi.Dursun Kaplan, üretici esnaf için yer tahsisinde bulunacaklarını açıkladı


Fethiye Güncel