27 / 04 / 2024

Mardin en çok yatırım yapılan 3. şehir oldu!

 Mardin en çok yatırım yapılan 3. şehir oldu!

Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin en huzurlu şehirleri arasında yer alan Mardin, yatırımcıların güvenli limanı haline geldi. En avantajlı teşvik bölgesinde yer almasının da sağladığı avantajlarla tarihi kentte, girişimciler yatırım yapmak için sıraya girdi.



Mardin, İstanbul ve Ankara’dan sonra en çok yatırım alan 3. il oldu. Şehre, son 3 yılda 2 milyarı aşkın yatırım yapıldı 


Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin en huzurlu şehirleri arasında yer alan Mardin, yatırımcıların güvenli limanı haline geldi. En avantajlı teşvik bölgesinde yer almasının da sağladığı avantajlarla tarihi kentte, girişimciler yatırım yapmak için sıraya girdi. Kamu yatırımları bakımından İstanbul ve Ankara’dan sonra Türkiye’nin üçüncü şehri olan Mardin’e geçen yıl bir milyar 458 milyon lira tutarında yatırım yapıldı. Şehre yapılan yatırımlar bu yıl ise katlanarak büyüdü. Son 3 yılda Mardin’e 2 milyar 47 milyon lira yatırım yapıldı.


Hem sanayide hem turizm de önemli gelişmelerin yaşandığı Mardin, adeta yatırım merkezi haline dönüştü. Mardin’de, son 2 yıl içinde yapılan yatırımlarla şehirde sanayi hamlesi yaşanıyor. Son 3 yılda 90’a yakın fabrikanın açıldığı ilde yaklaşık 200 fabrika ise sırada bekliyor.


Yeni teşvik sisteminde kalkınmada 6. bölge olan Mardin, en avantajlı bölge konumuna geldi. Mardin Organize Sanayi Bölgesi’nde kapalı fabrikaların yeniden çalışması ve yeni yatırımların yapılması ile birlikte 2011 yılında yurt dışına 866 milyon dolar ihracat yapıldı. 2012 yılında 1 milyar dolar ihracat hedefine ulaştı. 2013 yılında bu rakam 1 milyar 200 milyon dolar hedefleniyor. Mardin 20 farklı ülkeye ihracat yapıyor.


Çevre ve Orman Su İşleri Bakanlığı, Mardin’e 400 milyon dolarlık 18 proje yapımı için start verdi. Proje kapsamındaOrman ve Su İşleri Bakanlığı, Mardin’e tarım alanında önemli yatırımlar yapacak.



Taraf



Önerilen Bağlantılar : Satışa çıkacak projeler