40 bin öğrencinin kentte daha uzun zaman kalmasını sağlayacak, "Öğrenci köyü" projesini uygulamaya geçirme kararı alan platform üyeleri, projesi sundukları Celal Bayar Üniversitesi yönetiminden de tam destek aldı.
Manisa Güçbirliği Platformu, Manisa'nın en büyük sorunu olan verimli nüfusun kentte tutulamamasının önüne geçmek için harekete geçti. "Öğrenci köyü" projesini uygulama kararı alındı.İlk olarak 40 bin öğrencinin kentte daha uzun zaman kalmasını sağlayacak, "Öğrenci köyü" projesini uygulamaya geçirme kararı alan platform üyeleri, projesi sundukları Celal Bayar Üniversitesi yönetiminden de tam destek aldı.
Manisa Güçbirliği Platformu'nun ilk toplantısında Öğrenci Köyü Projesi'nin detayları konuşuldu. Kent sorunlarına çözüm bulmak amacıyla Şehzadeler Ziraat Odası, Manisa Esnaf Sanatkarlar Odası Birliği, Manisa'yı ve Tanıtma Derneği, Manisa Ticaret Borsası ve Manisa Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) işbirliğiyle kurulan Manisa Güç Birliği Platformu ilk toplantısmı yaptı. Toplantıda platformun üniversite gençliğini Manisa'da daha uzun süre tutacak projeyi Celal Bayar Üniversite (CBÜ) ilde eğitim gören 40 bin öğrenciden yeterli pay alamadıklarını kaydeden Manisa Güçbirliği Platformu üyeleri, öğrencilerin Manisa'da daha uzun kalmasını sağlayacak olan Öğrenci Köyü Projesi'ni hayata geçirecek yönetimine anlattıklarını ifade eden Mesiri Tanıtma Derneği Başkanı Ufuk Tanık, "Öğrenci köyü" adını verdikleri projenin CBÜ yönetimi tarafından da ilgi gördüğünü söyledi.
'Pay alamıyoruz'
Tanık, "insanlar Manisa'ya neden gelmiyor diye konuşuyoruz. Alt yapı sorunumuz var. Görsel hiçbir şeyimiz yok. 40 bin öğrenci var ama bundan pay alamıyoruz. Öğrencileri Manisa'da tutmak için bü' öğrenci köyü projesi hayata geçirmeliyiz. Sosyal alanları geliştirilmiş tesisler yapılmalı. Yılda 1 kez mesir festivali yapılıyor, yıl içerisinde kimse gelmiyor, turizmden pay alamıyoruz. Neden almıyoruz? Çünkü insanlar yıl içerisinde geldiğinde onlara gösterebileceğimiz fazla yer yok. Birçok değerimiz var ama bunları sergileyemiyoruz" dedi. Manisa Esnaf Sanatkarlar Odası Birliği Başkanı Hasan Geriter de, Almanya'daki mini olimpiyat köyü örneğini vererek kurulacak öğrenci köyünde de benzeri çalışmalar yapılmasını istedi. Geriter şöyle konuştu: "İçerisinde sosyal tesisler, kız erkek öğrenci yurtlan, farklı aktivitelerin yapüabileceği ve binlerce öğrenciyi bir arada toplayabilen bir yapı peşindeyiz."
Yeni Asır