19 / 04 / 2024

Manisa Merkez Spor Salonu'nun inşaat başladı!

Manisa Merkez Spor Salonu'nun inşaat başladı!

Manisa'nın Muradiye beldesinde yapılacak spor salonunun temeli, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç tarafından atıldı. Toplam 3 bin 560 seyirci kapasiteli Manisa Merkez Spor Salonu'nun proje maliyeti, 18 milyon 150 bin lira olarak belirlendi...


Manisa'nın Muradiye beldesinde yapılacak spor salonunun temeli, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç tarafından atıldı. Toplam 3 bin 560 seyirci kapasiteli Manisa Merkez Spor Salonu'nun proje maliyeti, 18 milyon 150 bin lira olarak belirlendi. İnşaat alanı 21 bin 604 metrekare olan yonca şeklindeki salon, 7 bin 451 metrekare üzerine inşa edilecek. İki antrenman ve bir bireysel antrenman salonu, sekiz sporcu soyunma odası ve dört hakem odası da yer alacak.


Bakan Kılıç, açılışta yaptığı konuşmada spor salonunun temelini daha önce atmayı planladıklarını ancak bazı programlar sebebiyle ertelediklerini söyledi. İnşaatın kısa bir süre önce başlamasına rağmen hızlı ilerlediğini aktaran Kılıç, yüklenici firmaya teşekkür etti. Geçen hafta Akdeniz Bölgesi'nde ve Sinop'ta birtakım incelemelerde bulunduklarını aktararak, "Geleceğe doğru hızla yürüyoruz. Sporcu kardeşlerimize sesleniyorum, yaptığınız sporu ahlâklıca yapın. Rekabeti hiçbir şekilde doğal olmayan yollardan yapmayın, çünkü ahlâklı elde edilen her başarı gerçek başarıdır. Bunu ileride de gururla taşıyabilirsiniz, aksi bir durumda bu sizi yakalar ve o utancı yaşamak zorunda kalırsınız." dedi.


Manisa'da aynı zamanda seçim çalışmaları da yaptıklarını dile getiren Bakan Kılıç, "Fazla siyasete girmeyeceğim ama bizim hizmetlerimizi, neler yaptığımızı, ortaya koyduklarımızı görüyorsunuz. Spor salonumuzun görselinde ne kadar büyük bir hizmetin, eserin inşa edileceğini görüyorsunuz. Bizler eserlerimizle konuşuyoruz ve konuşacağız. AK Parti iktidarları, 11 yıldır yaptıkları eserleriyle her zaman anılacak ama daha yetmez, geldiğimiz noktada Türkiyemiz'in ileriye gitmesi için devam edeceğiz. Cumhuriyetimizin 100. yılında, 2023'te çok daha farklı yerde, çok daha gelişmiş bir ülke olacağız." şeklinde konuştu.


Tören alanına geldiğinde engelliler için hazırlanan bir minibüs gördüğünü, aynı özelliklere sahip bir otobüsü daha Manisa'ya göndereceklerini kaydeden Akif Çağatay Kılıç Kılıç, gece gündüz gençler için çalışmayı sürdüreceklerini söyledi. Yüklenici firmadan salonun teslim tarihini öne çekmesini isteyerek, "Yüklenici firmadan bir ricamız var. Çok hızlı gidiyorsunuz, inşallah güzel bir şekilde devam edeceksiniz. Salonu 12. aydan önce bitirirsiniz, iki ay önceye çekebilir miyiz, 29 Ekim olur mu?" dedi. Firmanın kabul etmesi üzerine de ,"29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda çifte bayram olacak, yüklenici firma söz verdi." diye konuştu.


Törende, Manisa Valisi Abdurrahman Savaş da bir konuşma yaptı. Ardından spor salonunun temeli, törene iştirak edenler ve çocukların katılımıyla atıldı.



Bugün