Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, "Karayolları arazisi, Maltepe halkının olacak ve oraya bir botanik parkı kuracağız" dedi.
Buluşmada, ulaşım ve otopark sorunu, çevre ve gürültü kirliliği, kentsel dönüşüm, altyapı sorunları, sokak hayvanlarının durumu, imar, parklar ve parklaı daki ışıklandırma sorunları, çöp konteynın sorunu, pazarların denetimi ve deprem öncesi yapılan çalışmalar üzerine konuşuldu. Mahalle buluşmalarının önemine dikkat çekerek konuşmasına başlayan Kılıç, "Yoğun bir tempoyla halkla bir araya geliyoruz ve onları dinliyoruz. Her 3 ayda bir, bu toplantıları 1 aya yayarak yapmaya çalışacağız. Bundan sonraki mahalle buluşmalarına, örneğin kentsel dönüşüm noktasında bir uzmanımızı ya da uyuşturucu ile ilgili bilgi veren bir uzmanımızı sizlerle buluşturarak, daha da faydalı toplantılara imza atacağız" dedi.
¦ DEPREME HAZIRIZ
Deprem öncesi hazırlıkları anlatarak konuşmasına başlayan Kılıç, şunları söyledi: "Depremle ilgili olarak belediyemiz bünyesinde Afet Müdürlüğü kurduk.
Depremle ilgili çalışmalarımıza hız verdik. Öncelikli olarak deprem sonrası toplanacağımız parklarda, deprem olduğunda elektrik kesintilerinden etkilenmeyen ve güneş enerjisiyle çalışan aydınlatma sistemleri yapacağız. Yine bir başka sorununuz sokak hayvanlarıyla ilgili. Biz de bir anlayışın değişmesi lazım, aslına bakarsak hayvanlar insanlara değil, insanlar hayvanlara saldırıyor. Çocuklarımıza hayvan sevgisi aşılayamıyoruz. Hayvanlarımızı 60-70 metrekarelik alanlara hapsetmemek adına bir yaşam köyü projemiz var, gerçekleştirmek için uğraş veriyoruz.
Hayvanseverlere de bir çağrımız var, bir araya gelin ve dernek kurun."
KIZ ÖĞRENCİ YURDU
Maltepe Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi, mahalle konaklan, uyuşturucuyla mücadele merkezleri ve kentsel dönüşüm projeleri hakkında da vatandaşları bilgilendiren Kılıç, "Vatandaşların bir araya geleceği bir kültür merkezi gerekliliği her yerde mevcut. Biz bu amaçla çok amaçlı mahalle konakları kurarak, eksikliği gidereceğiz. 18 ayrı mahallede 18 ayrı kreş ve mahalle konağı olacak. Öğretmenevi olarak kullanılan binayı mühürledik. Çünkü, bina hem ruhsatsız, hem de binayı işletenler parasını ödemiyordu. Bu bina, bir hayırsever tarafından kültürel amaçlarda kullanılması için belediyemize tahsis edilmişti. Biz şimdi buranın üst katında Fikret Otyam Müzesi kuruyoruz, alt katındaysa Maltepeli sanatçı ve ressamlarımız için bir sergi salonu ve galeri kuracağız. Adnan Kahveci Parkı'nın oradaki inşaat alanıyla ilgili sorularınız da vardı. Oraya bir kız öğrenci yurdu yapıyoruz. Parkımızı da güzelleştirip, Atatürk büstü koyabiliriz. Kentsel dönüşüm konusunda da belediyemiz bünyesinde bir inşaat şirketi kurduk." şeklinde konuştu.
ARAZİ MALTEPELİNİNDİR
Son olarak, Karayolları arazisi ve arkeoloji parkıyla ilgili sorulara da cevap veren Kılıç, "Biliyorsunuz arkeoloji parkı, Anıtlar Kurulu'nca onaylandı. Biz buraya maalesef sahip çıkamıyoruz. Karayolları arazisiyle ilgili de çalışma yapıyoruz. TOKl'ye dedik ki; 'Maltepelinin size olan güveni sarsıldı, buraya tek çivi çaktırmayız.'Çiinkü bizim elimizde kalan tek yeşil alanımız orası. Bizden para istediler, verelim dediler. Burası Maltepe halkının olacak ve oraya biz bir botanik parkı kuracağız. Altgeçitlerle ilgili sorunlarımız da var. Bu sorunlarla ilgili yazışmalarımız da sürüyor." diye konuştu.
Dokuz Sütun