25 / 04 / 2024

Laleli'deki THK binası usulsüz mü kiralandı?

 Laleli'deki THK binası usulsüz mü kiralandı?

Eski Türk Hava Kurumu (THK) Başkanı Osman Yıldırım'ın, 2012 yılında yönetim kurulu kararı olmadan kurumun en kıymetli mülkü olan İstanbul'un Laleli semtindeki binayı usulsüz şekilde kiraya verdiği iddia edildi.


Eski Türk Hava Kurumu (THK) Başkanı Osman Yıldırım'ın, 2012 yılında yönetim kurulu kararı olmadan kurumun en kıymetli mülkü olan İstanbul'un Laleli semtindeki binayı usulsüz şekilde kiraya verdiği iddia edildi. Konuyla ilgili basın toplantısı düzenleyen THK Başkanı Kürşat Atılgan, alt yüklenici kiracı şirket AAG firmasının, Osman Yıldırım'ın tanıdığı imtiyaz sayesinde 109 milyon dolar yerine THK'ya 250 bin dolar ödediğini söyledi.


2014'TE TUTUKLANMIŞTI

2015 sonunda Yıldırım ve kontratı devralan AAG Şirketi yöneticileri hakkında "Kamu Malını Yağmaya Teşebbüs, Nitelikli Dolandırıcılık ve Organize Suç Örgütü" iddiasıyla savcılığa suç duyurusunda bulunulduğunu anlatan Atılgan şöyle konuştu: "Bir vatandaşın da bu kasım ayında kargo ile gönderdiği ihbar belgelerini mahkemeye delil olarak sunduk. AAG Şirketi'nin Türkiye'nin en güvenilir emlak değerleme şirketlerinden birisine yaptırdığı değerlemeye göre kontratın o günkü değeri 109 milyon dolar olduğu tespit edilmiş. Bu değer cari kurdan yaklaşık 400 milyon TL'dir. AAG Şirketi, bilançosuna 109 milyon dolarlık varlık şeklinde kaydettiği kontrat için THK'ya sadece 250 bin dolar bağış yaptı. Yani devrin yapıldığı tarihte, THK'na ödenmesi gereken 109 milyon dolar yerine sadece 250 bin dolar ödendi" diye konuştu. Ekim 2014'te rüşvet, zimmet, haksız mal edinme gibi iddialarla tutuklanan Osman Yıldırım, Eylül 2015'te serbest kalmıştı.


Sabah