28 / 03 / 2024

Kozan Yapıcı Konağı'nda restorasyon çalışmaları devam ediyor!

 Kozan Yapıcı Konağı'nda restorasyon çalışmaları devam ediyor!

Adana’nın Kozan ilçesinde bulunan ve onlarca tarihi yapıdan biri olan Yapıcı Konağı, Kozan Belediyesi tarafından hazırlanan proje kapsamında Çukurova Kalkınma Ajansı Desteği ile restore ediliyor...



Adana’nın Kozan ilçesinde onlarca tarihi yapıdan biri olan Yapıcı Konağı, Kozan Belediyesi tarafından hazırlanan proje kapsamında Çukurova Kalkınma Ajansı Desteği ile restore ediliyor.


Çukurova Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen "Kozan Belediyesi Konak Restorasyon Projesi" kapsamında yapımına devam edilen Yapıcı Konağı’ndaki çalışmaları yerinde inceleyen, ÇKA İzleme Uzmanı Duygu Ayata, proje kapsamında yaptığı izleme ziyaretinde çalışmaları yerinde inceledi.


Arslanpaşa Mahallesi 160 ada 3 parselde yer alan tescilli taşınmaz kültür varlığı olan Yapıcı Konağı'nın korunması ve gelecek kuşaklara aktarılması amacıyla Hasan Hüseyin Yapıcı ve mirasçıları tarafından Kozan Belediyesine geçtiğimiz aylarda hibe edilmiş ve yapılan bu hibe neticesinde Kalkınma Ajansı Projesi kapsamında hazırlanan proje ile de restorasyon çalışması başlatılmıştı.


Projenin tamamlanmasıyla tarihi yapılarımızdan biri daha turizme kazandırılmış olacak.



Ordu Yorum