28 / 03 / 2024

Konya Seydişehir yeniden inşa edildi!

Konya Seydişehir yeniden inşa edildi!

Konya Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, bölgedeki yatırımlar hakkında bilgi verdi. İlçelerin kamulaştırma çalışmalarıyla yeniden inşa edildiğini söyleyen Tutal, gelecekteki yatırımları anlattı.


Konya Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, ilçedeki değişimlerin yatırımları hızlandırdığını belirtti. Son yıllarda yapılan kamulaştırma çalışmalarıyla bölgenin yeniden inşa edildiğini söyleyen Tutal, Seydişehirlilerin memnuniyet oranının yüzde 70’lerde olduğunu söyledi. 


Konya Yenigün Gazetesi'nde yer alan habere göre, Tutal, “Seydişehir’de eski ne varsa yıktık,kaldırdık. Yenisini yaptık. Seydişehir'de eski diye bir şey bırakmadık” şeklinde konuştu. Başkan, vermiş oldukları vaatlerin tamamını hayata geçirdiklerini belirtti. 


Başkan Tutal, “Vatandaşa vaat etmiş olduğumuz sözlerin tamamını yerine getirdik. Ya inşaatını tamamladık yada inşaatı devam ediyor. Bunların içerisinde mega proje dediğimiz projeler de var.  Seydişehir’de termal projesini hayata geçirdik. İpek yolu projemiz devam ediyor.  Seyyid Harun Cami etrafının açılması çalışması vardı. Bunu da Büyükşehir Belediyemiz ile yapıyoruz. On bin metrekarelik kamulaştırma alanının yüzde 80’i tamamlandı. Seydişehir’de eski ne varsa yıktık,kaldırdık. Yenisini yaptık. Seydişehir'de eski diye bir şey bırakmadık. Eski Cezaevi şehrin içindeydi. Burayı belediye hizmet alanına çevirdik. Tahsisini istedik. Cezaevini taşıdık. Bir kısmını yeşil alan olarak kullanıyoruz, bir kısmını da ücretsiz otopark olarak vatandaşımızın hizmetine sunduk. Eski Sağlık Meslek Lisesi, Sağlık Bakanlığı'ndan Milli Eğitim Bakanlığı'na devredildi. Eski İlçe Tarım binasını da yeşil alana çevirdik. Yeni ilçe tarım binası bitmek üzere, arsasını biz verdik. Halk Eğitimin olduğu yeri de yeşil alana çevirdik. Bunların hepsi şehrin merkezinde olan yerler. İlçemiz çok güzel sadece zamanında fazlası ile bina yüklemesi yapıldıModern parklar oluşturduk. 44 park yaptık. 39 mahallemiz var, hepsinde birer park bulunuyor. Eski cezaevini kaldırarak otopark yaptık. Ücretsiz.  Eski Garaj ihalesini yaptık. Modern mimari şeklinde şuanda inşaatı devam ediyor. İnşaat yüzde 50 yakaladı. İnşallah yılsonuna tamamlayacağız. Şehrin en merkezi yerinde olan sağlık meslek lisesi alanında 5-6 bin metrekare alan Selçuklu Park adı altında hem kafeterya hem de yeşil alan olmak üzere şuanda çalışmalar yüzde 50 geldi. Eski Meteoroloji alanı yıkarak temizledik ve yeşil alan park olarak kullanıyoruz.  Bizler seçimler öncesi işin 3 ayak olduğunu ifade etmiştik. AK Parti hükümeti, Konya Büyükşehir Belediyesi ve Seydişehir Belediyesi. Gerçekten buna vatandaşlarımız itibar gösterdi ve görev verdi. Biz de bunu devam ettirdik. şehir merkezinin adeta yeniden imarını yaptık. Konya girişinden Bozkır çıkışına kadar, hastane çıkışı, kuğulu çıkışı, anaarter bir kısmını Büyükşehir Belediyemiz ile bir kısmını da kendimiz tamamını  yeniledik” açıklamasında bulundu.


Sosyal belediyecilik alanında önde olduklarını söyleyen Tutal, “Büyükşehir belediyemize arsasını verdiğimiz  şehir konağımız inşaatı  bitti. Arsasını verdiğimiz KOMEK binasının inşaatı devam ediyor. Yine arsasını verdiğimiz İtfaiye Merkezi inşaatı devam ediyor. Seydişehir’de devlet yatırımların hızlıca olması için hem bizler  hem hükümetimiz gayret etti . Bizler Seydişehirlilere vermiş olduğumuz projelerin tamamını başlattık. Bunların  üzerine eklemeler yapmak sureti ile projelerimize  devam ettiriyoruz. İmar revizyonları olsun,18 uygulamaları olsun. Yine sosyal belediyecilikte Seydişehir belediyesi olarak ilklere imza attık. Seydişehir Belediyesi olarak iki yıldan beri   Seydişehir Yağlı Pehlivan Güreşleri düzenliyoruz. Kuğulu Mesire alanında düzenliyoruz. Bu sayede Konya’nın tanıtımını sağlıyoruz. Bu yağlı güreşlerimize 480 pehlivan katılıyor. Bu yağlı güreşler Antalya ve Ege bölgesinde yaygın. İnşallah bizler Seydişehir Kuğulu Park olarak İç Anadolu'yu ve Konya’yı temsilen yapıyoruz. Şenlikler olsun. İlk kitap fuarları  vb etkinlikler olsun Seydişehir’de ilkleri gerçekleştirdik. Bunlardan da gururluyuz.  Vatandaşlarımız en iyilerine layık. Şuanda üzerinizde çalıştığımız 5-6 tane hasta konuk evi projemiz var. Refakatçi konuk evleri olsun , etüt merkezi olsun. Yaşlı bakım evleri olsun üzerinde çalıştığımız ve belli bir mesafeye getirdiğimiz projelerimiz var. İnşaatlarını bir kısmına başladık yada başlayacağız. Bu noktada sıkıntımız yok. Seydişehir’de Konya’da uygulan virajlar yaptık. Seydişehir trafik bakımından oldukça düzenli. Seydişehirli vatandaşlarımız yapmış olduğumuz çalışmalarda memnuniyet oranı yüzde 70. Kavşak düzenlemeleri trafiği rahatlatacak şekilde. Kapalı otopark ve paralı otopark çalışmalarımız var. Bu uygulamalar da trafiği rahatlatmış olacak. Hem sosyal belediyecilik hem de fiziki çalışmalar noktasında sıkıntımız yok. Arabası olmayan yaşlılarımızı Konya hastaneleri dahil olmak üzere götürüyoruz. Tedavileri yaptırarak ilçemize getiriyoruz. Camilerin temizliğiniyapıyoruz. Evinde kimsesi olmayan ve evini temizlemeyen vatandaşlarımızın elerin, temizliyoruz. Evlerin bakımlarını yapıyoruz. İhtiyaç sahibi  500 kişiye günlük olarak öğlen ve akşam yemeğini sefer tasları ile dağıtıyoruz. İhtiyaç sahibi ailelere bin civarında ekmek dağıtıyoruz” dedi.



Önerilen Bağlantılar : Yeni konut projeleri