07 / 05 / 2024

Konya Akşehir'e dört anaokulu yapılıyor!

Konya Akşehir'e dört anaokulu yapılıyor!

Konya’nın Akşehir İlçe Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul, ilçede halen 6 adet bağımsız anaokulu bulunduğunu belirterek Konya İl Özel İdaresi’nden Akşehir’e 4 adet bağımsız anaokulu yapılması için ödenek çıktığını söyledi...


Konya’nın Akşehir İlçe Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul, ilçede halen 6 adet bağımsız anaokulu bulunduğunu belirterek Konya İl Özel İdaresi’nden Akşehir’e 4 adet bağımsız anaokulu yapılması için ödenek çıktığını söyledi.


Akşehir Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul, “Akşehir’de halen Zübeyde Hanım, Küçükağa, Nene Hatun, Açelya, Gülmece ve Çakıllar Anaokulu ile birlikte altı adet bağımsız anaokulu bulunmaktadır. Ayrıca Kız Meslek Lisesi ve Şehit Öğretmen Gürkan Arıtürk Kız Meslek Lisesi’nin uygulamalı anaokulları bulunmaktadır. Bütün ilkokul ve ortaokulların binaları içinde ise anasınıfları bulunmaktadır. Akşehir’de okul öncesi eğitimde okullaşma oranları yüzde yüze yaklaşmıştır. Bağımsız anaokullarında 36 ay ile 60 ay arasındaki çocuklar okul öncesi eğitim almaktadırlar. 36 ay, 60 aylık çocukların en az iki yıl okul öncesi eğitim almalarını amaçlayan 4 adet anaokulunun Akşehir’e yapılması için Konya İl Özel idaresi kaynaklarından ödenek çıktı” dedi.


Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün yapacağı ihale ile bağımsız anaokullarının Cumhuriyet İlkokulu, Şehit Öğretmen Gürkan Arıtürk Kız Teknik ve Meslek Lisesi, 24 Ağustos Ortaokulu bahçeleri ile Adsız Kasabası’ndaki anaokulu için ayrılan arsaya yapılacağını söyleyen Akşehir Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul, “Akşehir’de ilkokul, ortaokul ve liselerde derslik ihtiyacımız yoktur. Tüm okullarda 25-30 kişilik sınıflarda normal öğretim tam gün eğitim yapılmaktadır. Bu okullaşmada Akşehir Belediyesi, Milli Eğitim’e arsa sağlamada öncü olmuş, Akşehir’de eğitimin fiziki altyapısına büyük katkı sağlamıştır” diye konuştu.



Doğu Rehberi