28 / 03 / 2024

Konut yatırımının yeni mekanı Konya!

 Konut yatırımının yeni mekanı Konya!

Konya Emlakçılar Odası Başkanı Sedat Altınay, " Konya'da konut ihtiyacında bir artış söz konusudur. Şuan ev kiraları da düşmüştür, kirlik ev sıkıntısı yoktur" dedi. Altınay, 2014 yılında Konya'da konut alım satımında yüzde 14 civarında bir artış yaşandığını söyledi.


YAZ dönemlerinde Suriyelilerin yeni gelmeye başlaması, öğrencilerin kayıt dönemine denk gelmesi sebebiyle Konya'da kiralar 600-650 TL civarını bulmuş vatandaş ev bulmakta zorluk yaşamıştı. Özellikle öğrencilerin ycğun olduğu Bosna'da neredeyse kiralık ev kalmamıştı. Konya Emlakçılar Odası Altınay, " Konya'da konut ihtiyacında bir artış söz konusudur. Şuan ev kiraları da düşmüştür, kirlik ev sıkıntısı yoktur" dedi. 


KONYA'YA YATIRIM ARTTI

2014 yılında Konya'da konut alım satımında yüzde 14 civarında bir artış yaşandığını söyleyen Altınay," Bir önceki yıla göre 2014 yılı daha hareketli geçti. 

Çünkü Türkiye geneline baktığımız zaman Konya'mızda daha güvenli, depreme dayanıldı, çocuk oyun parklarına dikkat eden konutlarımız artmıştır. 

Tabi böyle olunca Konya'mıza yatırım artmıştır. Bu yıl ve bundan sonraki yıllarda Konya'da konut sektörünün hareketlenerek devam edeceği kanaatindeyiz. Konya da hem kaliteli hem de fiyat açısından en iyi şehirlerden biri olduğunu söyleyebiliriz" ifadelerini kullandı. 


"EV KİRALARINDA DÜŞÜŞ VAR"

 Ev kiralarında rahatlama söz konusu olduğunu söyleyen Sedat Altınay," Yaz aylarında ev kiralarında sıkıntı vardı ancak şimdi fiyatlar düştü. Sebebi de kışın kiracıların yakıt parası gibi giderlerinin fazla olması nedeniyle konut sahipleri fiyatları aşağıya çekti. Şuan vatandaşlarımız bütçesine uygun, istediği bölgeden kiralık ev bulabilmektedir. Hiçbir sıkıntı yoktur" şeklinde konuştu. 


YENİ OTELLER YAPILIYOR 

Konya'da bazı dönemlerde özellikle vuslat dönemlerinde otel sayısının yeterli olmadığını söyleyen Altınay, 'Konya'mızda bazen otel sayısı yeterli olmuyor. 

Bu yüzden ilave oteller yapılmaktadır. Bazılarında da çalışmalar başlatıldı. Birkaç tanesi faaliyete başladı. Bir kaç tanesi en kısa dönem içerisinde faaliyete başlayacaktır" diye konuştu.


Rasyonel Haber