27 / 04 / 2024

Konak'ta harabe binalar yıkılacak!

 Konak'ta harabe binalar yıkılacak!

İzmir’in merkez ilçesi Konak’ta görüntü kirliliğinin yanı sıra vatandaşın can ve mal güvenliğini tehlikeye sokan, çoğu terk edilmiş metruk binalar Konak Belediyesi ekiplerince yıkılacak.



İzmir’in Konak ilçesinde belediye tarafından, vatandaşların can ve mal güvenliğini tehlikeye sokan harabeye dönmüş, metruk binalar yıkılıp sokaklar daha güvenli hale getirilecek.

İzmir’in merkez ilçesi Konak’ta görüntü kirliliğinin yanı sıra vatandaşın can ve mal güvenliğini tehlikeye sokan, çoğu terk edilmiş metruk binalar Konak Belediyesi ekiplerince yıkılacak. Şiddetli yağmur ve rüzgar sebebiyle çökme tehlikesi bulunan metruk binalara yönelik yıkım çalışmaları hızlandı. Uzun zamandır kullanılmayarak, kaderine terk edilen Eşrefpaşa’daki metruk binanın, şiddetli yağmur ve rüzgar nedeniyle çökme tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu tespit eden ekipler, vakit kaybetmeden binayı yıkarak olası bir felaketi de önlemiş oldu.


İzmir’in tarihi merkezi Konak’ta yıkılma tehlikesi bulunan çok sayıda metruk binanın bulunduğunu belirten Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, yasal mevzuat doğrultusunda bu binaların yıkım işleminin gerçekleştirildiğini söyledi. Son aylarda yoğun bir şekilde bu metruk bina yıkımı gerçekleştirdiklerini dile getiren Pekdaş, “Konak’ta pek çok tescilli eserimiz, eskimiş binalarımız var. Bu binalar doğa koşullarına; yağmura ve rüzgara zaman içinde yenik düşüyor. Bu binalar hem çevrelerine hem de içinde yaşayanlara. Bizim bu binalara ilişkin tespitlerimiz sürüyor ve bu binaların izinlerini alarak, gerekli tebligatlarını yaparak, yıkılması gereken bina olduğunu sahiplerine ileterek, yasal prosedürler çerçevesinde yıkımlarını yapıyoruz. Özel mülkiyete sahip binaların yıkımı zor bir iş. Bu nedenle biz hemşehrilerimizden de yardım istiyoruz. Metruk binalarda hiçbir şekilde çevresinde gezmesinler, içine girmesinler, bize haber versinler. Çok acil olanların yıkımını yapalım. Kentimizde birlikte yaşıyoruz, bu yaşamı sağlıklı, can güvenliği içinde gerçekleştirmek durumundayız. Biz azami gayret sarf ediyoruz. Bu özeni, bu gayreti hemşehrilerimizden de bekliyoruz. Konak’ı bu binaların yarattığı görüntü kirliliğinden, tehlikeli olma durumundan kurtarmalıyız” dedi.


Milliyet