24 / 04 / 2024

Kızılay Mineralli Su İşletmesi hizmete Nisan'da başlayacak!

Kızılay Mineralli Su İşletmesi hizmete Nisan'da başlayacak!

Erzincan'da Türk Kızılay'ı tarafından 2012 yılında temeli atılan ve 50 milyon dolara mal olan Mineralli Su İşletmesi'nde sona yaklaşıldı. Türk Kızlayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar tesiste incelemelerde bulundu...


Erzincan'da Türk Kızılay'ı tarafından 2012 yılında temeli atılan ve 50 milyon dolara mal olan Mineralli Su İşletmesi'nde sona yaklaşıldı. İşletmeyi gezen Türk Kızlayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar tesiste sona yaklaştıklarını belirterek, 'Nisan ayı sonunda ilk üretimini gerçekleştireceğiz dedi. 2 yıl önce temeli atılan Mineralli Su İşletmesi Tesisinde sona yaklaşıldı. Türk Kızılayı tarafından yaptırılan işletmeyi geze Genel Başkan Ahmet Lütfi Akar Nisa ayında ilk üretimi gerçekleştireceklerini ifade etti. Erzincan-Erzurum karayolu'nun 7'nci kilometresinde yapımı devam eden işetmeyi gezerek yetkililerden bilgi alan Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, Afyon'da da madensuyu üretiminin devam ettiğini belirtti. Başkan Akar, 'Halen Afyon'dan Türkiye'nin geneline madensuyu dağıtıyoruz. Bu konuda sektör lideriyiz. Belki de Türkiye'nin en güzel, en lezzetli, en tatlı, en hilesiz en hurdasız madensuyunu üretmekten gurur duyuyoruz. Erzincan'da da yıllardır boşa akıp giden ekşisuyu değerlendirme kararı aldık ve burada bir fabrika kurduk. Bu gördüğünüz bölgede 360 bin metrekare arazimiz var. Mart ayı sonuna doğru üretime başlamayı planlıyorduk. Ama kış şartlarının ağır geçmesinden dolayı üretimimizi Nisan ayına kaydırdık' dedi.


YILDA 200 MİLYON ŞİŞE ÜRETİM YAPILACAK


Tesisin faaliyete geçmesi ile birlikte saatte 50 bin şişe maden suyu üreteceklerini söyleyen Akar, Yılda 200 milyon şişe üretim yapmayı planlıyoruz. İşler iyi giderse bunu 400 bin şişeye kadar yükseltme imkanımız var. Buranın yatırım maliyeti 50 milyon lira. İşletme maliyetini düşünürsek 50 milyon dolarlık bir maliyetle karşı karşıyayız. Buradan demiryolu, büyük TIR filoları ile Türkiye'nin her tarafına nakliye yapacağız. Rusya, Azerbaycan, İran, Pakistan, Kuzey Irak ve Suriye gibi ülkelere ihracat yapacağız? diye konuştu.


Türk Kızılay'ı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, Türk Kızılay'ı tarafından Erzincan da yapımı devam eden Erzincan Mineralli Su İşletmesinin Fabrikasında incelemelerde bulundu.



Erzincan Gazetesi