19 / 05 / 2024

Kırşehir'de yapımı süren kültür ve sanat merkezine Neşet Ertaş'ın adı verildi!

 Kırşehir'de yapımı süren kültür ve sanat merkezine Neşet Ertaş'ın adı verildi!

Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, gazetecilere yaptığı açıklamada, Kırşehir'in yetiştirdiği bozlak ustası Neşet Ertaş'ın adını, Eski Sanayi Sitesi'nin bulunduğu alanda yapımı süren kültür merkezine verdiklerini söyledi...


"Bozkırın Tezenesi" olarak bilinen bozlak ustası Neşet Ertaş'ın adı, inşaatı süren kültür ve sanat merkezine verildi.


Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, gazetecilere yaptığı açıklamada, Kırşehir'in yetiştirdiği bozlak ustası Neşet Ertaş'ın adını, Eski Sanayi Sitesi'nin bulunduğu alanda yapımı süren kültür merkezine verdiklerini söyledi.


Merkezin, kentin kültür ve sanat hayatına katkı sunacağını vurgulayan Bahçeci, şöyle konuştu:


"Kültür merkezinde 250 ve 1000 kişilik çok amaçlı salon, sergi alanları, arkeoloji müzesi, dernek odaları, kurs odaları ve yönetim biriminin olduğu 6 bin metrekare oturum alanı olacak. 18 bin metrekarelik inşaat alanı ile Kırşehir halkına hizmet verecek. Sosyal ve kültürel faaliyetlerin gerçekleştirileceği, Kırşehir’e yakışır bir kültür merkezi inşallah yakın zamanda tamamlanacak. Bölgede de örnek olacak. Bütün vatandaşlarımızın kültür merkezimizden yararlanarak kültürel ve sosyal etkinliklerle buluşmasını sağlayacağız. Vatandaşlarımız, merkezimizle her alandaki kültürel aktivitelere doyacak."


Proje ile Kırşehir'i kültür şehri yapacaklarının altını çizen Bahçeci, "Şehrin en güzel yerinde yaptığımız bu merkezde önemli kültürel faaliyetler gerçekleştirilecek. Biz de kültürümüzü yaşatacağımız yere, şehrimizin bağrında yetişen bozkırın tezenesi Neşet Ertaş'ın adını vermeyi uygun gördük. Çok olumlu eleştiriler aldık. İnşallah bundan sonra merkezin adı Neşet Ertaş Kültür ve Sanat Merkezi olacak."


Neşet Ertaş, 25 Eylül 2012'de İzmir'de vefa etmiş, Ertaş'ın cenazesi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bakanlar, sanatçılar ve çok sayıda kişinin katıldığı töreninin ardından Kırşehir'deki Bağbaşı Mezarlığı'nda toprağa verilmişti.


AA