19 / 04 / 2024

Kırıkkale Yenimahalle'de gece kondu yıkımları başladı!

Kırıkkale Yenimahalle'de gece kondu yıkımları başladı!

KIRIKKALE Yenimahalle 1. Etap Gecekondu Dönüşüm Projesi kapsamında Kırıkkale Belediyesi tarafından gece kondu yıkımları başladı. Gecekondu ve arsa sahiplerine devredilerek, önümüzdeki günlerde teshinlerinin yapılacağı belirtiliyor...



TOKİ ve Kırıkkale Belediyesi arasında imzalanan protokole istinaden, Kırıkkale Merkez Yenimahalle 1. Etap Gecekondu Dönüşüm Projesi kapsamında 340 adet TOKİ konutu yapıldı. Yapılan konutların bir kısmı 2013 yılının Nisan ayında halka satışı ve teslimleri yapıldı. 119 adet konut, proje alanındaki gecekondu ve arsa sahiplerine devredilerek, önümüzdeki günlerde teshinlerinin yapılacağı belirtiliyor. 


İLK VE TEK GECEKONDU DÖNÜŞÜM PROJESİ 


Kırıkkale Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'nün yürütmekte olduğu, Kırıkkale' de yapılan ilk ve tek Gecekondu Dönüşüm Projesinin alam 122 dekar olup, proje alanındaki 97 adet gecekondunun yıkımı başladı. 


Yıkılan gecekonduların bulunduğu alanın yüzde 90'ı yeşil alan olacak, kalan kısmına da bölgenin ihtiyacı olan; 630 adet yeni konut 1 adet camii ve 1 adet 24 derslikli okul yapüacağı belirtildi. 


Ankara İl Gazetesi

 



Önerilen Bağlantılar : TOKİ indirim 2016, Satışa çıkacak projeler