16 / 04 / 2024

Kepez'in çehresi değişecek!

 Kepez'in çehresi değişecek!

AK Parti Kepez İlçe Başkanı Yusuf İşeri, Akdeniz Manşet’e konuştu. Kepez’in Antalya’nın parlayan yıldızı olduğunu belirten İşeri, “Kepez’de Ahatlı, Kültür’de yaşayan vatandaşımız ne ise bizim için Kızıllı’da, Odabaşı’nda yaşayan da odur ve eşit haklara sahiptir” dedi.



AK Parti’li İşeri, Kepez’in, Antalya’nın parlayan yıldızı olduğunu belirterek, “19 ilçenin içerisinde yıldızı en çok parlayan yer Kepez’dir. Dokuma’yı halka açtığımız zaman Kepez’in çehresi değişecektir” dedi


AK Parti Kepez İlçe Başkanı Yusuf İşeri, Akdeniz Manşet’e konuştu. Kepez’in Antalya’nın parlayan yıldızı olduğunu belirten İşeri, “Kepez’de Ahatlı, Kültür’de yaşayan vatandaşımız ne ise bizim için Kızıllı’da, Odabaşı’nda yaşayan da odur ve eşit haklara sahiptir” dedi. Efsaneleşen başkanımız Menderes Türel ile siyaset yapmak herkese nasip olmaz diyen Yusuf İşeri, “Dünya lideri bir cumhurbaşkanımız, arı gibi, atom karınca gibi çalışan başbakanımız var. Kepez’i gecekondu görüntüsünden kurtaran Hakan Tütüncü ile siyaset yapmak gurur verici. Biz kucaklayan partiyiz, Kepez’i çok seviyoruz” diye konuştu. 


E.A- Siyasete nasıl girdiniz?

Y.İ- Bizler ticaretin içinden gelen insanlarız. 2000’li yıllarda Türkiye çok zor günler yaşamıştı. 2001 yılında Recep Tayyip Erdoğan tarafından kurulmuştur ve ‘Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak’ sloganı ile yola çıkılmıştır. Bizler de bu partiye destek olmak, faydalı olmak için yönetim kurulu üyeliğine girdik. Bu şekilde kendimizi siyasetin içinde bulduk. İyi ki AK Parti’deyim. Dünya lideri bir Cumhurbaşkanımız var. Arı gibi çalışan atom karınca gibi çalışan Başbakanımız var. Türkiye’nin en genç belediye başkanı seçilen, Kepez’i gecekondu görüntüsünden kurtaran Hakan Tütüncü ile siyaset yapmak ve efsaneleşen başkanımız Menderes Türel’le siyaset yapabilmek de herkese nasip olmaz. Çok güzel yerlerde olduğumuzu düşünüyorum. Ekibimizle birlikte daha çok çalışacağız. Halkımıza anlatacağımız çok şeylerimiz var. Partimizin yaptığı mükemmel çalışmalarımız var. Onları halka anlatacağız. Büyükşehir Belediye Başkanımız Menderes Türel’in söylediği bir söz vardı. Kepez önce tek kanadıyla uçuyordu şimdi bizler sayesinde bir kanat daha katılacak demişti. Eski Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın döneminde çözülemeyen birçok sorunu şu an ortak akıl projesiyle çözüyoruz. Menderes Türel, başkanımızın çok güzel yatırımları var her şey Antalya için.


E.A- Teşkilat olarak ne gibi çalışmalara imza atıyorsunuz?

Y.İ- Kepez’de 315 bin seçmenimiz var. 60 bin mevcutta üyemiz var. Hedefimiz ise üye sayımızı 78 binlere çıkarmak. Ekibimizle canla başla çalışıyoruz. Mahallelerdeyiz. Kadın kollarımız ev toplantıları yapıyor. Gençlik kollarımız gençlere yönelik çalışmalar yapıyor. Biz de ana kademe olarak belediye başkanımızla birlikte her gün ev ev dolaşıyor, mahalle taramaları yapıyoruz. Melallerde yapılacak problemleri muhtarlarla da konuşarak çözüme kavuşturuyoruz. 2B soranları çözüme kavuştu diyebiliriz. İnşallah 6 aç içerisinde tapuları alır vatandaş. Vakıflarla ilgili teşkilatımızın, il başkanımızın ve Türel’in de katılımıyla 30 yıldır çözülemeyen Vakıflar sorununun yüzde 95’ini çözdük. Yüzde 5’lik bölümü de çözeceğiz.2015’in sonunda Kepez’de tapu sorunu kalmayacak. Ahatlı, Kültür mahalleri nasıl geliştiyse diğer bütün mahallelerimiz de öyle gelişecek. Kepez’de Ahatlı, Kültür’de yaşayan vatandaşımız ne ise, bizim için Kızıllı’da, Odabaşı’nda yaşayan insanımız da odur, eşit haklara sahiptir. Kepez Antalya’nın parlayan yıldızıdır. 19 ilçenin içerisinde yıldızı en çok parlayan yer Kepez’dir. Özel sektör Kepez’e güzel yatırımlar yapmaya başladı. Bölge hastanemiz yapılacak. Kepez’e Sütçüler Devlet hastanemiz, diş hastanemiz açılacak. Daha güzel bir Kepez için hep birlikte el ele Kepez’de yaşayan herkese sesleniyorum. Herkesin fikirlerine saygılıyız. Varsa güzel projeler ortak akılla değerlendirebiliriz. Bu ülkenin Cumhurbaşkanı tek tek ev ziyaretleri yapıyorsa ve Başbakanı bu ülkenin gittiği bir bölgede esnaf ziyareti yapıyorsa biz kucaklayan partiyiz. Kepez’i çok seviyoruz. Halkımızla birlikte daha güzel bir Kepez için herkesin desteğini bekliyoruz. 



E.A- Kepez’in önemli alanlarından birisi de kamuoyunun yakinen bildiği, Dokuma Alanı ile ilgili. Görüşlerinizi almak istiyorum. Neler söyleyeceksiniz?


Y.İ- Tamamı 488 dönümden oluşan Dokuma alanı, 238 dönümü park ve 250 dönümü de ticari alanı içermektedir. 2004 yılında özelleştirme idaresi tarafından Kepez Belediyemize devredilen Dokuma Fabrikası ve arazisi, projelendirilecek ve düzenlenecektir. Dokuma’yı halka açtığımız zaman Kepez’in çehresi değişecek.


Kentin dinamikleri olan, ATSO, AESOB, Ticaret Borsası, ilgili meslek odaları, AÜ Güzel Sanatlar Fakültesi ve siyasi partileri temsilen belediye meclis üyelerinin katılımıyla çalışma grubu oluşturulmuştur. Bu çalışma grubunun oluşumunda, AK Parti'nin temel ilkelerinden olan, şeffaf yönetim ve katılımcılık anlayışı tezahür etmektedir. Kepez Belediye Başkanımız Hakan Tütüncü, bu ilkeler doğrultusunda kent için çok yaralı ve örnek bir adım atmıştır. Biz de bu sürecin sonuna kadar destekçisi olacağız.


Yaşadığımız kentin ihtiyaçlarını en iyi bu kentin dinamikleri bilir. Bu sürece katkı koyacak ilgili tüm taraflar ve daha önemlisi Belediye meclisinde temsil edilen siyasi partiler Dokuma çalışma gurubunda eşit olarak temsil edilmektedir. Biz AK Parti olarak siyasi aktörlerin de bu süreçte katkı vermesini önemsedik ve bu yönde adım attık. AK Parti olarak bizler insan odaklı ve toplumun yaşamını daha iyi noktalara getirmeyi ilke edindik. Yeni başlatılan Dokuma çalışma süreci de bunun en iyi örneklerinden birisi olacaktır.


Dokuma Fabrikası’nda ve alanda Kepez’in ve kentin belleği yatmaktadır. Pek çok Kepezli ve Antalyalının bir şekilde Dokuma Fabrikasıyla bağlantısı vardır. Burası pek çok hatıranın yer bulduğu, yaşadığı alandır. Üretilecek projeler ve düzenlemeler ile geçmişin hatıraları yaşatılacak ve insanlar mutlu olacaktır. Ortaya çıkacak proje sonrasında, Kepez ve kent kullanımına yönelik yeşil alan ve sağlıklı bir yaşam alanı kazandırılmış olacaktır. Kültürel aktivitelerin yapılmasına imkan sağlanacak, Dokuma Lokali oluşturulabilecek, Eski Fabrika çalışanlarının özlük arşivi belki müze haline getirilebilecektir.


Yıpranan binalar aslına uygun olarak düzenlenebilecektir. Mevcuttaki ağaçlar aynen korunacak ve peyzaj düzenlemeleri yapılmak suretiyle yeşil kepezimizin yeni bir yeşil alana daha kavuşması da sağlanmış olacaktır. Arka kısımdaki yaklaşık 250 dönümlük ve imar planındaki ticari alanla ilgili hukuki süreç sonuçlandıktan sonra, partimizin şeffaflık ve katılımcılık ilkeleri doğrultusunda kentin dinamikleri ile birlikte süreç yürütülecektir.


Biz kentlilik bilincini genç kuşaklara anlatmalı ve aktarmalıyız. Dokuma Projesi de bu yönüyle örnek bir projedir. AK Parti Kepez İlçe Başkanı olarak, başta Belediye Başkanımız Hakan Tütüncü ve çalışma arkadaşlarına, katkı koyan tüm paydaşlara ve siyasi parti temsilcilerine Kepez’imiz ve Antalya’mız adına teşekkür ediyorum. 


E.A- Kepez’deki işsizlik sorunu ili ilgili neler söyleyeceksiniz?

Y-İ- Kepez AK Parti ile yaşanabilir modern bir hale geldi. Başkanımız Hakan Tütüncü, Kepez'i güzelleştirmek, gelecek nesle yaşanabilir daha yeşil bir kent bırakmak amacıyla yeşil alan oluşturma yatırımında da rekor kırıldı.  Yatırımlar arttıkça, Kepez’i gecekondu görünümünden kurtarıp planlı bir şehir haline dönüştürdükçe, Kepez kalkındıkça özel sektör de yatırımlarını yapmaya devam ediyor. Turizm sezonunun açılmasıyla Mart ayından sonra çok fazla sıkıntı yaşanmaz. 


E.A- Kepez’de neler yapıldı?

Y.İ- Bugüne kadar 23 bine yakın tapu tahsisi yapıldı. Her evde 4 kişi olduğunu kabul edersek yaklaşık 100 bine yakın kişinin tapu problemini çözmüş olduk. Türkiye’de en zor şey tapusuz bir toprağı, tapuya bağlamaktır. 23 bin tapuyu verdiğimiz gibi Vakıfla ilgili tapu bekleyen vatandaşlarımıza da 2015 yılı sonuna kadar da bekledikleri ay yıldızlı tapularını vereceğiz. 2B'yi çözeceğiz dedik, çözdük. Hazine arazi problemleri de tarih oldu. Elimizde Vakıfla alakalı yerler kaldı. Bu sorunu da çözdükten sonra Kepez’in tapulamayla alakalı problemlerinin tamamına yakını ortadan kalkmış olacak.


Yeşiltepe Mahallesi’nde inşaatı süren Mimar Sinan Kongre ve Sergi Merkezi bölgeye büyük değer kazandırıyor. 2 bin kişilik çok amaçlı salonu, 300 kişilik salonu, nikah salonu bulunuyor. Açılışın ise kısa sürede yapılması bekleniyor. Fevzi Çakmak Mahallesi’ne iki okul birden geliyor. Kepezspor Lisesi ve 24 derslik ortaokul açılıyor. Kültür Mahallesi’nde yapımı devam eden Gençlik Merkezi 2015 yılında açılacak. Mahmut Celaleddin Ökten İmam Hatip Lisesi açılış için artık gün sayıyor. 200 okulun tüm temizliği ve bakımı yapılıyor.



E.A- AK Parti ile ülkemizin ve insanımızın gelecek ümidi nasıl pekişmiştir ve AK Parti’nin başarısı sizce nedir?

Y-İ-AK Parti siyasi hayata başladığı 14 Ağustos 2001 tarihinden itibaren aziz milletimize taahhüt ettiği ve bugün yeni Türkiye olarak tanımladığımız demokratikleşme, refah toplumu, kalkınma, öncü ülke olma, ilerleme ve büyük medeniyetimizi geleceğe taşıma süreçlerinin tamamını siyasi yolculuğunun ve büyük başarı hikâyesinin bir destanı olarak gerçekleştirmektedir. AK Parti demokrasiye, milletin değerlerine, ülkemizin birlik ve beraberliğine gösterdiği sadakatle; darbe kurallarını, vesayet sistemini ve gerileme dönemlerini sona erdirmiştir.


AK Parti Kurucu Genel Başkanı, Lideri Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve bu büyük davaya inanmış kadrolarıyla birlikte yüzyılımızın ilk 13 yılında kimsenin hayal bile edemediği 1’inci atılımı gerçekleştirmiştir. Bu atılımın kaynağı demokratik meşruiyet, siyasal meşruiyet ve 9 seçimde milletimizin ortaya koyduğu büyük destektir. Şimdi hedefimiz Cumhuriyetimizin 100’üncü yılı olan 2023’te 2’nci atılımı tamamlamaktır. AK Parti bütün başarısını, yol haritasını belirlediği birinci olağan, ikinci olağan, üçüncü olağan, dördüncü olağan ve birinci olağanüstü kongre süreçlerinde ortaya koymuş olduğu ilke, felsefe ve bunun üzerinden milletle imzaladığı sarsılmaz güvene dayalı sözleşme ile sağlamıştır.


 AK Parti ile ülkemizin ve insanımızın gelecek ümidi pekişmiştir. AK Parti ülkemizin siyasi tarihine ‘Yükseliş Dönemi’ olarak kaydedilecek bu süreçte gayretli ve inançlı çalışmalarla birçok yapılmaz denilen icraatı gerçekleştirdi. Hayaller gerçek oldu. Memleketimizin çehresini değiştirdi. Ekonomiden sağlığa, eğitimden ulaşıma, adaletten emniyete kadar her alanda ülkemize ve insanımıza yakışır hamleler ortaya koydu. Başlatılan, bitirilen ve hala devam eden büyük projelerle insanımıza haklı bir özgüven kazandırdı. Ekonomimiz büyüdü, Türkiye bölgemizde ve dünyada itibarlı ve güvenli bir ülke haline geldi. AK Parti ülkemizin karanlık bir döneminde milletimizin sinesinden, milletimizin değeri olarak aydınlıklara ulaşmak için kurulmuştur.


E.A- AK Parti’nin önümüzdeki hedefi nedir?

Y-İ- Bu nedenle, demokratik hayatımızın örnek partisi olmuştur. Siyaset yapma anlayışı, seçmenleri, üyeleri ve yöneticileriyle geliştirdiği iletişim modeli siyasi etkinliklerde ortaya koyduğu disiplin ve düzen ülkemizde ve tüm dünyada takdir edilmektedir. Bu felsefe siyasi hayatımızdan ‘Ben fikri’ni çıkartmış ‘Biz, ülkem ve davam’ anlayışını getirmiştir. Birinci olağanüstü büyük kongremiz süreciyle, yapılışıyla ve sonucuyla bunun en mümtaz ve en yakın örneğidir. AK Parti birinci olağanüstü büyük kongresiyle, ülkesine ve dünyaya ortak akılla birlikte istikrara, güvene ve büyük hedeflerine olan vazgeçilmez bağlılığının mesajını vermiştir. AK Parti, birinci olağanüstü kongresiyle aynı salonda halkın oyuyla seçilen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ve kongrede tüm katılanların ortak ittifakıyla seçilen Genel Başkanı ve Başbakanı Sayın Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’nun ortaya koyduğu örnek tablo ile Türk siyasi tarihine damgasını vurmuştur. AK Parti’nin önümüzdeki hedefi; başlayan beşinci olağan kongre sürecimizle birlikte 2015 seçimlerinden başarıyla çıkmak, milletimize söz verdiğimiz gibi 2023, 2053, 2071 Türkiye’sine istikrarla, huzurla, gelişmeyle ve selametle ulaşmaktır. Milletimizin bizden beklentisi budur.


Kongrelerimiz tüm vesayet kalıntılarının, paralel yapının, milletimize musallat olan tüm musibetlerin tasfiye edilmesinin kaynağıdır. Kongrelerimiz yeni Türkiye yolunda atılacak adımların, gerçekleştirilecek mimarinin meşruiyet kaynağıdır. Kongrelerimiz öncü Türkiye’nin, tam demokrasinin, yükselen ekonominin, eşit vatandaşlığın, millet-devlet muhabbetinin kaynağıdır. Kongrelerimiz büyük medeniyetimizin tüm değerleriyle milletimizle buluşma ve geleceğe taşınma iradesinin kaynağıdır. Nihayetinde kongrelerimiz, 2015 seçimlerine hazırlandığımız bu dönemde aziz milletimizden yeniden güç alacak partimizin ve teşkilatlarımızın tazelenme, yenilenme, kuvvet kazanma, 2023, 2053, 2071 hedeflerine ulaşma iradesinin kaynağıdır. Ve kongrelerimiz millet egemenliğinin, millet iradesinin ve millet iktidarının kaynağıdır. AK Parti, bu yeni aşamada milletin sesi olmaya devam edecektir. Daima milletimizin yanında olmaya, milletimizin dilini konuşmaya, onunla olan gönül bağını korumaya devam edecektir.


E.A- Son olarak ekleyeceğiniz bir mesajınız olacak mı?

Y.İ- Tamamen 2015 seçim çalışmalar için sahada olacağız. Girmedik ev çalmadık kapı bırakmayacağız. Tüm yönetim olarak el ele kol kola kenetlendik. Bizim yapacağımız çok şeylerimiz var. 7 gün 24 saat Kepez’deyiz.


Yusuf İşeri kimdir?

Yusuf İşeri, 1972 Tokat Zile doğumlu. 27 yıldır Kepez’de ikamet ediyor. Siyasete 2002 yılında üyelik müracaatı yaparak girdi. Daha sonra aktif siyasete geçti.  2004 yılında Kepez belde kongresinde belde yönetimine girdi. Kepez ilçe yönetiminde idari ve mali işlerden sorumlu başkan yardımcılığı, teşkilat başkanlığı görevini yürüttü. Genel merkez tarafından atamayla ilçe başkanlığı görevine getirildi. 16 Kasım 2014 tarihindeki kongreden sonra da 400 delegenin katılımıyla ilçe başkanı olarak seçildi. Siyaseti sadece AK Parti’de yapmış ve ticaretle uğraşıyor. İşeri, evli ve 3 çocuk babası.


Antalya Akdeniz Manşet



Önerilen Bağlantılar : Yeni konut projeleri