19 / 04 / 2024

Kepez'e müze ve arkeopark yapılacak!

Kepez'e müze ve arkeopark yapılacak!

Antalya Sanayici ve İşadamları Derneği’nin Kahvaltılı toplantısının konuğu Kepez Belediye Başkanı Avukat Hakan Tütüncü oldu. Tütüncü, "Dokuma’ya Modern Sanatlar Müzesi düşünüyoruz" dedi.


Kepez Belediye Başkanı Avukat Hakan Tütüncü, Antalya Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (ANSİAD) kahvaltılı toplantısına konuk oldu.  Toplantıyı, ANSİAD Başkanı Ali Eroğlu yönetti. Eroğlu, ANSİAD yönetici ve üyesi iş insanlarının katıldığı toplantının açılış konuşmasında, 18 Mart'ın ülkemiz için önemini belirterek, "18 Mart bir milletin birlik ve beraberlik içinde neler yapabileceğinin göstergesidir. Bu ilham ve amaçtan hareketle tüm kurumlarımızda destanlar yazabiliriz. 

Bu duygu ve düşüncelerin tüm kurumlarımızın çalışma prensibine sirayet etmesini dilerim" dedi. 


'Fikirler ufkumuzu açıyor'

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü konuşmasına 18 Mart Çanakkale Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nde hayatını kaybeden şehitlerimizi anarak başladı. Tütüncü, iş dünyası ile gerçekleştirdikleri bu tür buluşmaların çok önemli olduğunu belirterek, "Fikir teatileri ufkumuzu açıyor" diye konuştu. 

Antalya Pamuklu Dokuma Sanayi Projesi ve Varsak'taki Antik Kent Lyrboton Kome hakkında bilgiler veren ve soruları yanıtlayan Tütüncü, "Kepez Belediyesi olarak Antalya Pamuklu Dokuma Sanayi Fabrikası ve Antik Kent Lyrboton Kome bizi heyecanlandıran iki projedir" dedi. 


Dokuma'ya Modern Sanatlar Müzesi

Başkan Tütüncü, Dokuma Fabrikası alanı konusunda şunları söyledi: "iş insanlarının Antalya Pamuklu Dokuma Sanayi Fabrikası'nın estetik ve modern kaygılar gözetilerek yapılması önerisiyle aynı noktadayız. Dokuma'da modern sanatlar müzesi düşünüyoruz. 22 bin metrekare kapalı alan var. Orayı Antalya'nın dinamiklerine uygun ortak aklın ön planda olduğu, şehrin vizyon projesi haline getireceğiz. Yapacağımız her çalışmada belirleyici güç şehrin dinamikleri olacak."


'Spor tesisi olabilir'

Tütüncü bir iş adamının "Dokuma bölgesinde spor tesisi olacak mı sorusununa da şu karşılığı verdi: "Birinci kısımda 238 bin metrekarelik bir alan var. Arka tarafında 250 bin metrekarelik ikinci bir alan var. Hukuki sorunlar şu an çözülme aşamasında. İkinci alanda spor tesisi yapılabilir. Birinci kısımda nitelikli spor tesisi yapmak için uygun alan yok" diye konuştu. 


Lyrboton Kome'yi Arkeopark yapacağız

Başkan Tütüncü. Antik Kant Lyrboton Kome konusunda da şu bilgileri verdi: "Perge uygarlığının bir köyü olan Lyrboton Kome, turizmin başkenti Antalya'nın kent merkezinin hemen yanı başında bulunmasına karşın, şehirde yaşayanların varlığından haberdar olmadığı tarihi bir kent. Elai Baris (Yağ Çiftliği) olarak bilinen bu antik kent, Varsak'ın kuzeyinde doğa harikası tepecikte yer alıyor. Bitki örtüsünün işgalindeki, definecilerin tehdidi altındaki antik kentin gün yüzüne çıkarılması birkaç kez gündeme gelmiş ancak gerekli çalışmalar yapılmamıştı. Yaklaşık 2 bin yıllık tarihi olan bir yerleşim yerini gün yüzüne çıkarmak için keşif çalışması yaptık. 

Bununla birlikte orayı Arkeopark haline dönüştürme yönünde çalışmalar yaparak şehre bir yenilik kazandıracağız."


Kepez'de çok Avrupai bir planlama yaptık

Hakan Tütüncü, "Kepez'de vizyonunuza uygun şehir planlaması yapıldı mı?" sorusuna şu karşılığı verdi: "Göreve geldiğimde Kepez'in bütün imar planları yapılmıştı. Sadece 2B ile ilgili revizyon planları çalışıyoruz. Kepez'de 500'e yakın park var. Revizyonlarla park alanı 20 Bin metrekareye çıkıyor.25-30 Bin metrekarelik okul alanları yapıyoruz, ilk revizyonu bu ay meclisimizde görüşeceğiz. 

Çok Avrupai bir planlama oldu. Mülkiyet problemleri kalktı." 


Milliyet Akdeniz 



Önerilen Bağlantılar : Satışa çıkacak projeler