28 / 03 / 2024

Kepez'de sanayi esnafına tapuları verildi!

Kepez'de sanayi esnafına tapuları verildi!

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, mülkiyet sorunları çözülen, plan revizyonları ile kat kat değer kazanan sanayinin 48 hak sahibi esnafına tapular teslim edildi.


Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’nün girişimleri ile hisseli tapuları şahsi tapuya dönüştürülen ve Sanayi Sitesi’ne bire beş değer kazandıran tapular hak sahiplerine verildi. 


Büyük bir emeği ortaya koyduklarını dile getiren Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, “Dokuz yılımız hep böyle geçti. Gerek genel kurulda, gerekse bu toplantılarda ortaya çıkardığımız enerji ile bir çok hizmeti sanayimize getirdik. Antalya sanayimiz, Türkiye’nin en güzel sanayilerinden biri haline geldi. Bizim burada yaptığımız altı çizilecek iki önemli hizmet var. Bunlardan birincisi gece kondu probleminin çözülmesiydi, bunun için çok çalıştık ve sanayi alanındaki tahliyeleri gerçekleştirdik. Baraj Mahallesi ve Kepez’in farklı mahallelerinden buradaki gece kondudaki vatandaşlarımıza yer göstererek kentsel dönüşüm ücretlerini almaları için çalıştık ve bunu da başardık. İkinci önemli hizmetimiz ise kamyon garajı sorunuydu. Bunu da yine belediyemizin çabalarıyla esnafımızın kullanımına açmak için kolları sıvadık.” 


Akdeniz Sanayi Sitesi’nin problemleri için iki önemli adım attıklarını da sözlerine ekleyen Tütüncü, şunları söyledi;  “Bu problemlerin 2018 yılı içerisinde tarihin karanlık sularına gömülmesi için söz verdik ve gecekondu yıkımları başladı. Sözümüzü verdiğimiz tarihte tuttuk ve şapkadan tavşan çıkararak bu iki yeni adımı atarak 300 yeni dükkan kazandırıyoruz. Yaklaşık yüz dükkanın var olduğu noktalar sanayi sitesi olarak kabul görüyor. Biz attığımız adımlarla Akdeniz Sanayi Sitemize 300 yeni dükkan kazandırıyoruz. Yani üç tane yeni sanayi sitesini hediye ediyoruz. Aynı zamanda dükkanlarımızı yaptığımız plan tadilatları ile tam beş kata çıkararak gelişen sanayiciliği Akdeniz Sanayi Sitemizi de hazırlamış olduk. Hayırlı uğurlu olsun”