29 / 03 / 2024

Kdz. Ereğli'de 9 arıtma tesisinin açılışı yapıldı!

 Kdz. Ereğli'de 9 arıtma tesisinin açılışı yapıldı!

Kdz. Ereğli Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü tarafından Bölücek, Hamzafakıhlı, Dağlar, Kıyıcak, Kocaali, Topçalı, Ören ve Göktepe Mahalleleri’ne yapılan 9 adet atık su arıtma tesisi düzenlenen törenle hizmete girdi...



Zonguldak’ın Ereğli ilçesi Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan 9 adet atık su paket arıtma tesisinin açılışı gerçekleştirildi.


Kdz. Ereğli Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü tarafından Bölücek, Hamzafakıhlı, Dağlar, Kıyıcak, Kocaali, Topçalı, Ören ve Göktepe Mahalleleri’ne yapılan 9 adet atık su arıtma tesisi düzenlenen törenle hizmete girdi.


Arıtma tesislerinin sembolik açılışı Göktepe Mahallesi’nde gerçekleştirildi. Törene Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Ereğli Muhtarlar Derneği Başkanı Şakir Başol, belediye başkan yardımcıları, mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı.


MUHTARLARDAN POSBIYIK’A TEŞEKKÜR


Törende konuşan Kdz. Ereğli Muhtarlar Derneği Başkanı Şakir Başol, belediye sınırlarına yeni dâhil olan mahallelerde belediyeden talep ettikleri tüm hizmetleri aldıklarını söyledi. Mahallelere yapılan alt yapı hizmetlerinden dolayı Başkan Posbıyık ve ekibine teşekkür eden Başol, yapılan atık su arıtma sistemleri sayesinde mahallelerde daha sağlıklı ortamlarda yaşama şansı bulacaklarını ifade etti.


Mahallelere yapılan alt yapı hizmetleri ile ilgili olarak bilgiler veren Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, şehir merkezine yakın mahallelerde hangi hizmetler varsa, yeni belediyeye katılan mahallelerde de aynı hizmetleri gerçekleştireceklerini söyledi. Posbıyık konuşmasında şunları söyledi; “Bir kentte bir köyde bir yerleşim merkezinde eğer kanalizasyon sistemi yoksa su yoksa hiç kimse ev de oturuyorum demesin. Kanalizasyon hattı yoksa o bölgede pislikler sokağa yayılır. Çocuklar oynarken bunları ayaklarıyla eve getirirler. Her türlü hastalıktan kurtulmak mümkün değil. Eğer musluğunda su akmıyorsa, temizliğini iyi yapamazsın yine hastalıklar peşi sıra gelir.


“MUHTARLARLA EL ELE VEREREK ÇALIŞTIK”


Değerli muhtarlarım burada, Allah razı olsun. Aynı anlayışta olduğumuzdan bizimle ekip gibi çalıştılar. Yani benim daire müdürlerim ile birlikte muhtarlarımda en ön planda asker gibi çalıştılar. Bu işlerin bu noktaya gelmesinde muhtarlarım öncü rol oynamıştır. Onu özellikle altını çizmek lazım. Haklarını yememem lazım. Onlar koşturdular, talep ettiler, biz anında yerine getirdik. Dolayısıyla bizler, hemşerilerimizin hep mahalle olmasını istedik. Niçin istedik? Yoksa ben Ereğli’de belediye başkanlığı yaparım. Topladığım vergilerin hepsiyle çiçek ekerim, taş dikerim, seçimi daha rahat alırım, paraları dışarıya harcamam. Göktepe, Kıyıcak, Topçalı’ya, Hamzafakıhlı’ya dünyanın parası gidiyor bu kanalizasyonlara. Orada paramı elimde tutarım. Merkezde taş dikerim, çiçek ekerim daha fazla. Benim hesabım oy almak değil, hemşerilerime iyi bir ortam hazırlamak. Onları çağdaş medeniyet seviyesine, uygun sağlıklı bir ortamda yaşatmak en büyük dileğim. Bütün beklentimiz bu memlekette bir takım hizmetler yapıp yarın öldüğümüzde arkamızdan “Allah rahmet eylesin. Halil Posbıyık iyi adamdı desinler.” Hoş seda bırakalım. Bunun için gayret ediyoruz. Ve gerçekten bütün mahallelerimizde büyük fedakârlıkla inanılmaz işler yaptık. Sadece su ve kanalizasyonu bugün size anlatıyoruz. Çünkü konumuz bu olduğu için. Asfalttan, parkeden, istinat duvarından, çocuk bahçelerinden, otobüs duraklarından falan bahsetmiyorum. Onlarda ayrı bir iş. Bugün konumuz kanalizasyon olduğu için bunlardan bahsediyorum. Evet, şu anda hazır hale geldik. Artık evden çıkan kanalizasyonlar tabiata ve doğaya hiçbir zarar vermeden burada tesiste arıtıldıktan sonra, partiküllere ayrıldıktan sonra tesislerinden dışarıya çıkıyor.


“PLAJLARA MAVİ BAYRAK ALACAĞIZ”


Göktepe’ye yaptığımız bu çalışmadan sonra plajlarımıza inşallah mavi bayrak alacağız. Çünkü plajlar biliyorsunuz Halil Posbıyık Caddesi’nden alan giden lağımlar, dereden giden pislikler falan orada bir hazinede biriktirip bizim tarafımızdan vidanjörle alınıyor idi. Ama ne kadar dikkat etseniz kaçaklar oluyordu denize. Bu bir gerçek. Temizdir suyumuz valilik inceliyor. Temiz ama tam net değildi. Şimdi bütün dereleri ve kanalizasyon hatlarını buraya aldığımız için plajımızda pırıl pırıl. Önümüzdeki yaz plaja da herkes gönül rahatlığıyla pırıl pırıl bir denize girebilir. Benim vatandaşıma her şeyin en güzeli layık diyorum. Her zaman bunu ifade ediyorum. Onun içinde arıtmada olduğu gibi suda olduğu gibi asfaltlamada olduğu gibi diğer konularda da bütün mahallelerimiz için muhtarlarımızla birlikte el ele vermek suretiyle aynı gayreti göstermeye devam edeceğiz.


“EREĞLİ MERKEZİNDE NE VARSA BURADA DA O OLACAK”


Sizlere söz veriyorum Ereğli merkezindeki bir mahallede ne varsa Göktepe’nin sokaklarında da olacak. Kıyıcak’ta da olacak, Hamzafakıhlı’da da, Topçalı’da da, Bölücek’te de olacak. Yani Ereğli merkezdeki mahalleler neyse köyden şehre geçen mahallelerin hepsine bu işlemleri yapacağımıza huzurunuzda söz veriyorum. Halil Posbıyık sözü önemlidir. Hiç yalan söylemez söylediği sözü de harfiyen yerine getirir. Hayırlı uğurlu olsun diyorum.”


Yapılan konuşmanın ardından Kdz. Ereğli Mezarlıklar Müdürü Metin Avcı tarafından dua yaptırıldı. 9 tesisin sembolik açılışını Göktepe’de Belediye Başkanı Halil Posbıyık mahalle muhtarlarıyla birlikte yaptı.



Beyaz Gazete