25 / 04 / 2024

Kazlıçeşme Başkanlık Binası açıldı!

Kazlıçeşme Başkanlık Binası açıldı!

Zeytinburnu Belediyesi Başkanlık Binası ve Sanat Galerisi törenle hizmete açıldı. Kazlıçeşme Başkanlık Binası orijinaline sadık kalınarak restore edildi.


Osmanlı döneminde askeri hastane olarak kullanılan ve günümüze kadar sağlam bir şekilde ayakta kalmayı başaran Zeytinburnu Belediyesi Başkanlık Binası yeniden restore edilerek hizmete açıldı. 


Zeytinburnu Belediyesi'nde yer alan habere göre, Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın’ın ev sahipliğinde Kazlıçeşme Kültür Merkezi’nin yanında yapılan açılış törenine  AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Kültür ve Turizm Bakanı Yardımcısı Ömer Arısoy, Ak Parti İstanbul Milletvekili İffet Polat, Zeytinburnu İlçe Kaymakamı Mehmet Makas, Ak Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi Sümeyye Esenyel, Ak Parti Zeytinburnu İlçe Başkanı Selami Delibalta ve protokol üyeleri katılım gösterdi. Zeytinburnu Belediye Başkanlık Binası ve Kazlıçeşme Sanat Galerisi'nde kadınların eserlerinin yer alacağı kütüphane, meclis salonu, teftiş kurulu müdürlüğü gibi pek çok hizmet alanı bulunacak.




“BELEDİYE MECLİSİ BURADA HİZMET VERMEYE DEVAM EDECEK”


Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın konuyla ilgili olarak, “Zeytinburnu Kültür ve Sanat Galerimiz vardı. Artık burası ikinci bir sanat galerisi olarak hem Zeytinburnu'nun, hem de İstanbul'un hizmetine sunulmuş olacak. Çatı arasında bulunan yaklaşık 600 metrekarelik alan kadın eserleri kütüphanesi olarak konumlandırıldı. Çatı ile sanat galerisinin arası da meclis salonu ve teftiş kurulu müdürlüğü olarak hizmet verecek. Burada temsili anlamda belediyemiz yine var olmaya devam edecek. Halkımızın seçtiği Zeytinburnu Belediye Meclisi burada hizmet vermeye devam edecek.” diye konuştu.