28 / 03 / 2024

Kayseri'de Beyazşehir-İldem raylı sistem hattı hizmete açıldı!

 Kayseri'de Beyazşehir-İldem raylı sistem hattı hizmete açıldı!

2009 yılında dünyanın en modern toplu taşıma sistemiyle Kayserilileri tanıştıran Büyükşehir Belediyesi, modern taşımacılığı yeni hatlarla yaygınlaştırıyor. Raylı Sistem Beyazşehir İldem Hattı, İldem Pazaryeri'nden düzenlenen törenle hizmete açıldı...



2009 yılında dünyanın en modern toplu taşıma sistemiyle Kayserilileri tanıştıran Büyükşehir Belediyesi, modern taşımacılığı yeni hatlarla yaygınlaştırıyor. Raylı Sistem Beyazşehir İldem Hattı, İldem Pazaryeri'nden düzenlenen törenle hizmete açıldı.


Raylı Sistem Beyazşehir-İldem Hattı'nın açılış törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'nin yanı sıra, AK Parti Grup Başkan Vekili Mustafa Elitaş, Kayseri Milletvekili İsmail Tamer, Vali Vekili Davut Haner, AK Parti İl Başkanı Ömer Dengiz, ilçe belediye başkanları, belediye başkan adayları, davetliler ve vatandaşlar katıldı.


Törende yaptığı konuşmada Kayseri'de raylı sistemin serüvenini anlatan Başkan Mehmet Özhaseki, modern dünya şehirlerinde trafiğin tek çözümünün toplu taşıma araçları olduğunu söyledi. Kayseri'yi raylı sistemle 2009 yılında tanıştırdıklarını hatırlatan Başkan Özhaseki, "2009'da 17 kilometrelik ilk hattı açtık. Şehir doğuya geliştiği için Raylı Sistem Hattının buralara kadar uzanması gerekiyordu. İkinci etap 10 kilometrelik hattın açılışını bugün yapıyoruz. Üçüncü etap Erciyes Üniversitesi hattını 15 Şubat'ta açacağız. Dördüncü etap 15 kilometrelik Talas-Anayurt hattına bu yıl başlayacağız. Bu yatırımlar neredeyse bir katrilyon lirayı buluyor" dedi.


TOPLU ULAŞIMDA KAYSERİ FARKI


Kayseri'nin toplu taşımacılıkta Türkiye'nin en iyisi olduğunu ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Özhaseki, minibüsleri, el arabalarını kaldıran tek şehrin Kayseri olduğunu söyledi. Başkan Özhaseki sözlerinin sonunda kazasız belasız yolculuk temennisinde bulunarak, Raylı Sistemin Beyazşehir ve İldem'e hayırlı olmasını diledi.


Kayseri Milletvekili İsmail Tamer, "Raylı Sistem'in mimarı olan Başkan Özhaseki'yi tebrik ediyorum" derken, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç da, Özhaseki'ye şehri bütünleştiren en çağdaş ulaşım aracını halkın hizmetine sunduğu için teşekkür etti.


Büyükşehir Belediyesi Ulaşım A.Ş. Genel Müdürü Arif Emecen ise Raylı Sistem'le 2014 yılında 32 milyon kişi taşımayı hedeflediklerini ve yapılan araştırmalarda Raylı Sistem'den memnuniyet oranının yüzde 97 olduğunu söyledi.


Törende ayrıca bölge sakinlerinden Zemzem Doğan, kendi yazmış olduğu "Haseki'ye Selam Olsun" adlı şiiri okudu.


Beyazşehir-İldem Hattı'nın açılışında renkli gösteriler de yapıldı. İldem Pazaryeri'nde halkın büyük ilgi gösterdiği açılışta önce top cambazları, ardından da bisikletli gösteri ekibi izleyicilere eğlenceli saatler yaşattı. Açılışta ayrıca, Yetenek Sizsiniz adlı yarışma programındaki akrobasi gösterileriyle tanınan Hakan Akdoğan da sahne alarak çeşitli gösteriler sundu.


İLK SEFERİN VATMANI ÖZHASEKİ OLDU


Raylı Sistem İldem-Beyazşehir Hattı'nın ilk seferinin vatmanlığını Başkan Mehmet Özhaseki yaptı. Özhaseki İldem'den Beyazşehir'e kadar raylı sistem aracını kullanarak, duraklarda ve yol güzergahında bulunan vatandaşları selamladı.


Beyazşehir durağında raylı sistem aracından inen Başkan Özhaseki, durakta bekleyen vatandaşlarla sohbet etti ve bölgedeki esnafları ziyaret etti. Bu arada bir düğün salonuna giren Başkan Mehmet Özhaseki, nişan yapan bir çifti tebrik ederek yarım altın taktı.



Samanyolu Haber




Önerilen Bağlantılar : TOKİ Kayseri kura