19 / 04 / 2024

Kartal Bağlar Sitesi'nde dönüşüm çalışmaları başladı!

 Kartal Bağlar Sitesi'nde dönüşüm çalışmaları başladı!

Kartal Belediyesi, “ Deprem - Kentsel - Yerinde Dönüşüm ” çalışmaları kapsamında Kartallı vatandaşların sağlıklı konutlarda yaşamalarını sürdürmeleri için çalışmalarına devam ediyor. Kartal Bağlar Sitesi'nde dönüşümün ilk adımı atıldı...



Yerinde Dönüşüm kapsamında yapılan çalışmalar doğrultusunda Kartal Soğanlık Gümüşpınar Mahallesi’nde bulunan Bağlar Sitesi’nin yıkımına başlandı. 7 blok, 103 daireden oluşan Bağlar Sitesi’nin yıkımına Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, başkan yardımcıları, CHP İstanbul  İl  Başkan Yardımcısı Özgür Nas, birim müdürleri, mahalle muhtarları, belediye şirket yöneticileri, mülk sahipleri ve çok sayıda mahalle sakini katıldı.

 

Kartal Belediyesi Zabıta Ekipleri ve Sivil Savunma Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerin güvenlik önlemi aldığı yıkım çalışmalarında iş makineleri yıkım işlemini gerçekleştirdi. Yıkım sonrasında konuşan Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz,  Bağlar Sitesi’nde yapılan beton numunelerinin çok düşük çıktığını, binalarda yaşayan  insanların olası bir depremde canlı kalmalarının mümkün olmadığına işaret ederek, “Bu bir kentsel dönüşüm değil, deprem dönüşüm ve aynı zamanda bir yerinde dönüşüm’dür. Burada yaptığımız çalışmalarda beton numunesi 5.6 çıkmıştı. Bu araştırmalar sonunda en ufak bir depremde burada insanların canlı kalmalarının mümkün olmadığını anladık. Gerekli çalışmaları yaptık ve ilgili yasa ile de yıkıma karar verildi. Konut sahiplerine bakanlık tarafından kira yardımı yapıldı. İlgili yasanın en iyi uygulanacağı bölge de burasıdır, “Yerinde dönüşüm”dür. İnsanlar yine burada kalacaklar ve imarı var olan depreme uygun güvenli bir bina da yaşamaya devam edeceklerdir” dedi.

 

Kartal’daki dönüşüm vatandaşların evlerinde güvenle oturmalarının ilk adımlarıdır

 

Kartal’da yaşayan vatandaşların sağlıklı ve güvenli bir şekilde yaşamlarını sürdürmeleri için Kartal’da çalışmalara devam ettiklerini hatırlatan Başkan Altınok Öz, “Bu dönüşüm sağlıksız, içinde oturulamayan evlerin yerine sağlıklı, içinde güvenle oturmanın ilk adımlarıdır. Belediye ile site sakinleri arasında gereken ortak çalışmalar yapıldı. 6306 sayılı yasa çerçevesinde gereken işlemler yapılarak,  yasanın uygulanabileceği dönüşüm gerçekleşiyor. Çünkü insanlar yine burada kalacaklar. Güvenli, depreme uygun ve imarı olan bir binada yaşamaya devam edecekler. Bu binanın alt katına gittiğimizde durumu çok kötüydü. Ayakta kalma ihtimali sıfırdı. İnsanlarında hayatta kalma şansı sıfırdı. Dolayısıyla kanunun da verdiği yetkiye dayanarak belediye, bakanlık ve hak sahiplerinin iş birliği ile güzel bir dönüşüm sağlanmış olacak.” diye konuştu.

 

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, sonrasında site sakinleri ile yıkılan evlerin önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.