18 / 05 / 2024

Karatay'da dönüşüm 2014 yılında da devam edecek!

 Karatay'da dönüşüm 2014 yılında da devam edecek!

Karatay'ın sorunlarını anlatan Başkan Hançerli, en önemli sorunlardan biri olan kentsel dönüşümde büyük bir atılım yaptıklarını belirtti. Hançerli, "Karatay gibi bir ilçede belediye başkanlığı yapmak bizim için bir şereftir...



'Karatay'da dönüşüm 2014'te de sürecek.  Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, gazetemize özel açıklamalarda bulundu. Karatay'ın sorunlarını anlatan Başkan Hançerli, en önemli sorunlardan biri olan kentsel dönüşümde büyük bir atılım yaptıklarını belirtti. Hançerli, "Karatay gibi bir ilçede belediye başkanlığı yapmak bizim için bir şereftir. Bu ilçeye en iyiyi en ucuza vermenin gayreti içerisindeyiz. 2013 yılı bizim için bir rekor yılı oldu. 201 milyon TL'ük bir bütçeyi gerçekleştirdik. 223 bin ton asfalt döktük bu bir rekordur. Ve ben ekibimi tebrik ediyorum. Her hafta ayrı ayn, açılıştan ziyade haftada iki üç açılış birden yaptık. Özellikle toplu konutta çok büyük projelerimiz oldu. 


13 binden fazla toplu konut projemiz devam ediyor. Keykubat mahallemizdeki 864 dairelik projemizin çalışmalarını yaptık. 2014'te pek çok açılış da yapacağız. İnşallah 2014 yılında 250 milyonluk bir bütçede bizi bekliyor. 

Hizmet devam edecek" diye konuştu. 


KARATAYDA TEMEL İHTİYAÇ YENİLENME Karatay'ın altyapı ve pek çok alandaki hizmetlerinin üst seviyelerde olduğunu belirten başkan Hançerli, Karatay'ın en önemli ihtiyacının hızlı bir dönüşüm olduğunu söyledi. Hançerli, "Karataylımızın en önemli sorunu hızlı bir yenilenme ve değişim. Değişim ve yenilenme ile alakalı biz ve bizden önceki arkadaşlarımız önemli çalışmalar yaptık. Farklı bölgelerdeki toplu konutlar ile Karatay yenileniyor. 

Şehir merkezindeki Fetih Caddesi ile Ali Ulvi Kurucu Caddesi arasındaki ta Mengene'ye kadar pek çok mahalle ile ilgili imar yenileme çalışması yapıldı. 5 milyon metre karede 3-4 yıl içerisinde özel sektör tarafından yenilenecek. Siz asıl o zaman görün Karatay'ı. Bu çalışma da tamamlandıktan sonra Karatay'da eski evi arayacağız." HAVA KİRLİLİĞİNE D0ĞALGAZ ÇÖZÜMÜ GEREKLİ Konya'daki problemlerin başında hava kirliliği geldiğini belirten Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, hava kirliliğinin en yoğun hissedildiği yerin Mevlana müzesi çevresi olduğunu belirtti. Hançerli, "Konya'nın her yerinde hava kirliliği var. Ancak en fazla hissedildiği yer Mevlana müzesi civan. 


Hava kirliliği için çeşitli tedbirler uygulanabilir. Rüzgar yönlerinin oluşturulması ve hava akımının sağlanması olabilir. Ancak kesin çözüm için doğalgaz'a geçilmeli. Karatay bölgesinin ısınma ihtiyacını katı yakıt kullanımı ile karşıladığı göz önüne alınırsa bu bölgedeki hava kirliliğinde kömür kullanımının etkisi göz önüne alınırsa çözüm için çıkar yolun doğalgaz kullanımı olduğu görülür. Şu an Konya'da 300 bin doğalgaz abonesi var eğer biz bu sayıyı 400 binlere çıkarabilirsek hava kirliliğine de çözüm bulmuş olacağız" diye konuştu. 


Konya Yenigün




Önerilen Bağlantılar : Yeni konut projeleri