28 / 03 / 2024

Karabük Üniversitesi'nde inşaat devam ediyor!

 Karabük Üniversitesi'nde inşaat devam ediyor!

Karabük Üniversitesi'nde, toplamda 100 bin metrekare kapalı alana sahip olacak başta Mühendislik Fakültesi Laboratuvarı, Öğrenci İşleri Merkezi ve bin kişi seyirci kapasiteli spor kompleksinde inşaat çalışmaları hızla devam ediyor.


Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, Mühendislik Fakültesi Laboratuvarı, Öğrenci İşleri Merkezi ve 1000 kişi seyirci kapasiteli spor kompleksi inşaatlarını tek tek gezip incelemelerde bulundu.


Pusula Gazetesi'nde yer alan habere göre, ilk olarak Karabük Üniversitesi Mühendislik Fakültesi'nin hemen yanında yapımı devam eden, Mühendislik Fakültesi Laboratuvar Binası inşaatında incelemelerde bulunan Rektör Prof. Dr. Refik Polat, inşaatın durumu hakkında bilgi aldı.


Mühendislik Fakültesi binası yanında yapımına süren laboratuvar binası, 22 bin metrekarelik alan üzerine inşa ediliyor. Bir blok ve zemin artı dört kattan oluşan binada 72 adet laboratuvar, okuma salonu, kafeterya, seminer salonları, toplantı salonları, öğretim elemanı odaları ve kapalı otopark bulunuyor.


Öğrencilere sosyal yaşam alanı sağlayacak olan laboratuvar binasında ayrıca, deprem ve malzeme laboratuvarı, temiz odalar ve yarı anekoik laboratuvarı ( ses yalıtımı ve gürültü giderimi ), plastik ve şekil verme laboratuvarı, kaynak atölyesi ve aşınma laboratuvarı, raylı sistemler laboratuvarı bulunuyor. Az sayıda üniversitede yer alan, yapımı özel bir bilgi ve maliyet gerektiren laboratuvarlar da bulunacak inşaatı hızla devam eden laboratuvar binasının, yapılan sözleşme gereği 2020 yılının ilk döneminde faaliyete geçmesi planlanıyor.


Karabük Üniversitesi Kütüphanesi ve Mühendislik Fakültesi arasındaki alanda bin kişilik seyirci kapasiteli, tek blok ve 3 kattan oluşan spor kompleksi inşa ediliyor. Haziran'da temeli atılan ve 2019'un ikinci yarısında bitmesi beklenen spor kompleksi 5 bin 600 metrekare kapalı alana ve 3 bin metrekare teras alanına sahip olacak. Bodrum katında basketbol ve hentbol sahası ile çok amaçlı salonun yapılacağı kompleksin zemin katında voleybol ve basketbol sahası ile antrenman salonu, teras katında ise iki adet halı saha ve iki adet yarım basketbol sahası yer alacak.


Bin 512 metrekarelik alan üzerine inşa edilecek olan ve içerisinde Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı, Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü, ÖSYM Sınav Koordinatörlüğü, Sosyal Bilimler Enstitüsü ve Fen Bilimleri Enstitüsü birimlerinin yer alacağını binanın 25 Ağustos 2019'da faaliyete geçmesi hedefleniyor. İktisadi ve İdari Bilimler ile İlahiyat Fakültesi'nin karşısına yapılan yeni Öğrenci İşleri Merkezi binasında ayrıca seminer salonları, kütüphane, 15 adet derslik, stüdyolar, bilgisayar laboratuvarı, kantin, kırtasiye, sığınak ve depo da yer alıyor.