19 / 04 / 2024

Kanlıca'daki Kartal Yuvası'nın sahibi Tekin Esen oldu!

Kanlıca'daki Kartal Yuvası'nın sahibi Tekin Esen oldu!

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’nun (RTÜK) İstanbul Beykoz Kanlıca’daki Boğaz manzaralı iki dairesinin yeni sahibi İstanbul’un emlak zengini Tekin Esen oldu.


Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’nun (RTÜK) İstanbul Beykoz Kanlıca’daki Boğaz manzaralı iki dairesinin yeni sahibi İstanbul’un emlak zengini Tekin Esen oldu. RTÜK yetkilileri, Kartal Yuvasını birçok kez satışa çıkardıklarını ancak her seferinde düşük teklif gelmesi nedeniyle iptal ettiklerini belirttiler. Hürriyet’in haberinden sonra dokuz teklif geldiğini, fiyatın da beklentilerin üzerine çıktığını söylediler. 


RTÜK’ün 24 Ekim’de açtığı ihaleye Almanya’dan bile ilgi oldu; 16 Kasım’daki ihalede 9 teklif sahibi yarıştı. Oldukça çekişmeli geçen ihaleyi İstanbul’un kira zenginlerinden, İstiklal Caddesi’ndeki Narmanlı Han’ın da ortaklarından Tekin Esen kazandı. 178 metrekare büyüklüğündeki iki ayrı daireden birincisi 3 milyon 400 bin liraya; diğeri de 3 milyon 750 bin liraya satıldı. Böylece yüzde 8 KDV ile birlikte toplam satış tutarı 8 milyon liraya yaklaştı.


FİYATI 300 BİN LİRA DÜŞÜRÜLMÜŞTÜ

RTÜK, dairelerin daha önceki ihalelerini teklifleri yetersiz bularak iptal etmiş, 2014 ve 2015’teki ihalelere ise hiç teklif gelmemişti. Bunun üzerine 24 Ekim’deki duyuruda ihale başlangıç bedeli 300 bin lira düşürülmüştü.


HÜRRİYET’E TEŞEKKÜR

Hürriyet’in haberinden sonra ihaleye yoğun katılım olduğunu, yurtdışından bile arandıklarını anlatan RTÜK yetkilileri, “Hürriyet’e özel teşekkür ediyoruz. Fiyatı düşürmemize rağmen, muhammen bedelin çok üstüne çıktı. İlk kez 9 katılımcı yarıştı, çekişmeli bir ihale oldu. ETEKSAN Konfeksiyonun sahibi, İstanbul’un ünlü gayrimenkul zenginlerinden, Narmanlı Hanın ortaklarından Tekin Esen en yüksek teklifle birinci oldu. İhale, Perşembe günü yapılacak Kurul toplantısında üyelerin onayına sunulacak. Onay çıkarsa Tekin Esen’e resmi satış tamamlanmış olacak” dediler.


Hürriyet