24 / 04 / 2024

Kamilet HES'i İl Genel Meclisi'ne sunuldu!

 Kamilet HES'i İl Genel Meclisi'ne sunuldu!

Kamilet HES'i İl Genel Meclisi'ne sunuldu. KAMİLET Vadisi'ndeki Taşlıkaya HES projesi için hazırlanan imar planı, belediyenin yerinde inceleme yapamamasına rağmen Artvin II Genel Meclisi gündemine sunuldu.



Artvin II Genel Meclisi, hazırlanan imar planlarını yerinde incelemek üzere Meclise bağlı İmar Komisyonunu görevlendirmiş ve Komisyon Üyeleri Hakkı Aytolan ve Erkan Özyazıcı ile 25 Aralık 2013 tarihinde yerinde inceleme yapmak istemişti. Fakat o tarihlerde Kamilet Vadisi'nde bulunan bir metreyi aşkın kar örtüsü nedeni ile komisyon üyeleri projenin sadece santral binasının olduğu alana ulaşabilmiş ve vadinin esas önemli doğal güzelliklere sahip olan regülatör alanına ulaşma olanağı bulanamamıştı. Komisyon üyeleri yerinde inceleme yapamamasına rağmen, Taşlıkaya HES ile ilgili hazırlanan imar planlarının Artvin İl Genel Meclisi gündemine alındığı ortaya çıktı. Vatandaşlar bu durumun mevzuata aykırı olduğunu söyleyerek, Artvin İl Genel Meclisine başaıruda bulundu. 

Daha önce Artvin İl Genel Meclisinin Arhavi üyeleri, siyasi parti ayrımı olmaksızın Kamilet Vadisinde HES inşaatı yapılmasına karşı oldukları yönünde deklarasyon yayımlamışlardı. 


Evrensel