Kahramanmaraş ve Gaziantep’in ortasında bölgeye hitap edecek yeni bir uluslararası havaalanı yapılması için her iki kentin vali, milletvekili ve belediye başkan adayları alan incelemesi yaptı...
Kahramanmaraş ve Gaziantep’in ortasında bölgeye hitap edecek yeni bir uluslararası havaalanı yapılması için her iki kentin vali, milletvekili ve belediye başkan adayları alan incelemesi yaptı.
Kahramanmaraş ve Gaziantep’in yanı sıra yakın kentlere hizmet edebilecek bölgesel bir havaalanı yapılması için ilk adım atıldı. Kahramanmaraş ve Gaziantepli bürokratlar ile milletvekilleri, belediye başkan adayları ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri bugün biraraya gelerek, havalanının yapılması planlanan Karabıyıklı’daki plato alanında inceleme yaptı. Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe, Gaziantep Valisi Erdal Ata, AK Parti Grup Başkanvekili ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, milletvekilleri Sıtkı Güvenç, Yıldırım Ramazanoğlu ve Nevzat Pakdil, AK Parti Gaziantep Milletvekili ve Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fatma Şahin, milletvekilleri Şamil Tayyar, Mehmet Erdoğan, Derya Bakbak ve Halil Mazıcıoğlu ile AK Parti Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fatih Mehmet Erkoç, Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Adil Konukoğlu, Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Eyüp Bartık, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Kemal Karaküçük’ten oluşan heyet, ilk olarak Madoevi’nde bir araya gelerek istişare toplantısı düzenledi. Basına kapalı brifingin ardından bölgeye geçen heyet, Kahramanmaraş kent merkezine 40, Gaziantep’e ise yaklaşık 35 kilometre uzaklıktaki 1100 rakımlı Karabıyık platosunda incelemelerde bulundu.
Burada heyetler adına ortak açıklama yapan Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe, havaalanı için ilk adımı attıklarını ve kesin kararın bakanlığın yapacağı çalışmaların ardından verileceğini ifade etti. Havaalanı inşası için birçok kriter bulunduğuna dikkati çeken Kocatepe, “Öncelikle bir ön görüşme yaptık. Daha sonra da alanı görelim düşüncesiyle Karabıyıklı üzerindeki bu plato alanına geldik. İşte bu nokta en yüksek noktamız, vericilerin olduğu nokta, çimento fabrikalarının üzerindeki nokta. Buradan ovayı görebiliyoruz. Tabi ki biz teknik insanlar değiliz. Konu Bakanlığın teknik elemanlarının incelemesi sonucunda, rüzgar istikametleri, eğim durumu, ulaşım durumu göz önüne alınacak. Yani havaalanı yapımı için sayfalar dolusu kriter var. Bunların incelenmesi gerekiyor. İncelemeler tamamlandıktan sonra uygun bulunursa uzun vadeli bir havaalanı yapılması planlanıyor. Yani bakanlığın vereceği bir karar” diye konuştu.
Tarihsel bağları güçlü olan bu iki kentin böyle bir projeyle birbirine daha da yakınlaşacağını dile getiren Kocatepe, sözlerini şöyle tamamladı:
“Sağ olsunlar başta bakanımız olmak üzere, valimiz ve Gaziantepli milletvekillerimiz ve bu konuyu ciddiye alarak, ilgilerini göstererek bize desteklerini vermek üzere buraya geldiler. Biz onlara şükran borçluyuz. Elbette ki Kahramanmaraş ve Gaziantep komşu ve kardeş şehirler. Ülke ekonomisi için çok önemli katkıları olan, gazi ve kahraman unvanları olan ve milli mücadelede ülkemize sinerji yayan iki şehir. Dolayısıyla aralarındaki bu kardeşlik bağı mutlaka, ‘komşu komşunun külüne muhtaçtır’ sözüne uygun olarak bundan sonra da sanayide, kültürde, ulaşımda ve her konuda devam edecek. Biz öyle görüyoruz. Bu birliktelik bunu gösteriyor. Biz sayın valimiz başta olmak üzere tüm katılımcılara teşekkür ediyoruz.”
Maraş Kimlik
Önerilen Bağlantılar : Satışa çıkacak projeler