25 / 04 / 2024

Kahramanmaraş OSB'de tapu sevinci!

Kahramanmaraş OSB'de tapu sevinci!

Kahramanmaraş'ta baraj gölü kenarında, başta tekstil ve çelik mutfak eşyası sektörü olmak üzere 3 bin 200 dönüm yatırım alanı üzerindeki sanayi tesislerinde istihdam edilen 6 bin 567 kişinin yüzünün güldüğü OSB'de, tapu sevinci yaşanıyor.


Kahramanmaraş'ta baraj gölü kenarında, başta tekstil ve çelik mutfak eşyası sektörü olmak üzere 3 bin 200 dönüm yatırım alanı üzerindeki sanayi tesislerinde istihdam edilen 6 bin 567 kişinin yüzünün güldüğü OSB'de, tapu sevinci yaşanıyor. Teşvikten kaynaklı sorunlar yüzünden işletme sahiplerinin uzun yıllardır tapularını almak için verdikleri hukuksal mücadelede sonunda karar çıktı. İşletme sahipleri yakında tapularına kavuşacak. 


Kahramanmaraş OSB yönetimi uzun yıllardır verdikleri hukuksal mücadelenin ardından 56 işletme sahiplerini tapularına kavuşturacak 


ELEKTRİK ÇOK UCUZ


 Başkan Abdullah Çinkay OSB ile ilgili bilgi verirken şöyle devam etti: "Yeni Teşvik Yasası'na göre Kahramanmaraş 5'inci bölge OSB'mizde yatırımını yapacak yatı rımcılar için 6'ncı bölge üzerinden teşvik verilecek. Ayrıca elektrik satışımız ortalama yüzde 15 oranında ucuz iken özel bir firmayla yaptığımız anlaşmayla bölgemizdeki elektrik satışlarımız ortalama yüzde 25 daha ekonomik hale geldi. 


Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası tarafından sunulacak, AB katkısıyla gerçekleştirilecek olan "Kahramanmaraş İş Geliştirme Merkezi kurulması için çalışmalarımız devam ediyor. Sanayinin tek bir çatı altında toplanması, ortak arıtma tesisi ile kirliliğin önlenmesi, maliyetlerin azaltılması adına yatırımların OSB'lerde yapılmasının teşvik edilmesini olumlu buluyorum.


Sabah Ek