20 / 04 / 2024

Kadışehri Belediye Hizmet Binası ve Kültür Merkezi törenle hizmete açıldı!

 Kadışehri Belediye Hizmet Binası ve Kültür Merkezi törenle hizmete açıldı!

Yozgat’ın Kadışehir İlçe Belediyesi tarafından yatırılan Kadışehri Belediye Hizmet Binası ve Kültür Merkezi düzenlenen törenle hizmete açıldı. Törene, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı da katıldı...



Yozgat’ın Kadışehir İlçe Belediyesi tarafından yatırılan Kadışehri Belediye Hizmet Binası ve Kültür Merkezi düzenlenen törenle hizmete açıldı.


Törene, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, Kadışehri Kaymakamı Ali Doğan, Kadışehri Belediye Başkanı Davut Karadavut, ilçe belediye başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.


Törenin açılış konuşmasını yapan Kadışehri Belediye Başkanı Davut Karadavut, seçildikleri günden itibaren makam ve mevkiye önem vermeden birlik beraberlik içerisinde hizmet etmeye çalıştıklarını belirterek, “İlçemiz genelinde kanalizasyon, içme suyu, içme suyu klorlama sistemi, yol genişletme çalışması, kilitli parke, kaldırım, sıcak asfalt, düğün salonu, dere ıslahı, terminal, hayvan pazarı, sanayi sitesi genişletilmesi, atık su arıtma tesisi, halı saha, stadyum, sosyal tesis ve pek çok hizmetleri halkımızın imkanına sunduk. Göreve geldiğimizde 1,5 milyon bütçesi olan belediyemizin öz kaynaklar oluşturarak yapmış olduğu toplam hizmet dört yılda 10 milyon TL’dir. Kısıtlı bütçemizle imkanlarımızı zorlayarak ilçemizi güzelleştirerek, park ve bahçeler, yürüyüş alanlar, sosyal alanlar, gençlik merkezi yaptık.Belediye hizmet binamızda, kültür merkezi, alışveriş merkezi, otel ve restoran bulunmaktadır. Hizmetlerimizde bize her zaman destek veren Adalet Bakanımız Bekir Bozdağ, milletvekillerimize teşekkür ediyorum. Belediye hizmet binası ve kültür merkezi binamızın ilçemize ilimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.


Daha sonra konuşan Kadışehri Kaymakamı Ali Doğan, Belediye binası sadece bina olmayıp kültür merkezi , restoran, kafe, otel, spor merkezi, sauna, hamam, yüzme havuzu gibi bir çok faklılıklarıyla tam bir sosyal tesis olduğunu belirterek, “Bu binayı ilçemize kazandıran belediye başkanımız Davut Karadavut’a teşekkür ediyorum. İlçemizde kurumlar arasındaki uyum mükemmel denecek düzeydedir ve bu uyumla son derece faydalı işler yürütülmektedir. İlçemize ciddi kaynak aktardığı ve ülkemize örnek oluşturacak Kabalı Entegre Meyvecilik projesidir. Geçen yıl 25 yıllığına kiraya verilen bu projeyle 5400 dönüm arazi üzerinde üretim yapılmaktadır. Yılın 8 ayında istihdam gerçekleştirmektedir. En yoğun günde 600 vatandaşımız günlük ve sigortalı olarak çalışmaktadır. 2013 yılı rakamlarıyla arazi sahiplerimiz dönüm başına 150 TL almışlardır ve bunun dışında dönüm başına 480 TL alacaklardır. Yine devletimizin dışında yeni bir projenin hayata geçirilmesi için tarım konusunda uluslar arası bir firma ile de görüşmeler sürmektedir. Bunun dışında süt toplama projemiz tamamlanmış ve önümüzdeki hafta süt toplamaya başlayacaktır. Burası suni tohumlama, yem, alet ekipman ve bilgi desteği sunacaktır. Örencik köyümüzde çiftçilerimiz kaymakamlığımız öncülüğünde kooperatif kurmuşlar ve 300 başlık hayvancılık tesisini hayata geçirmek üzereler, İnşallah 2014-2015 yıllarında 5 tesisi daha ilçemize kazandırıp tarım ve hayvancılık konusunda söz sahibi bir ilçe olacağız. Yine Amasya’dan bir firma sözleşmeli yem bitkisi yetiştiriciliği için 20 bin dönüm arazi talep etmiştir. Kaymakamlığımız vatandaşlarımız ile söz konusu firma arasında aracı rolü oynayıp çiftçimizin arazisini değerlendirecek” diye konuştu.


Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı’da yaptığı konuşmada Kadışehri’nin 1990 yılında ilçe olduğuna değinerek, “Nüfusuna göre bu yapıdaki ilçeler arasında Kadışehri,yerinde saymamış ileri gitmiştir. Belli nüfus hareketleri olsa da, ilçemiz kendi potansiyelini değerlendirmesi ve kendi içinde yetişmiş dinamiklerin hizmetiyle ilerlemesi ortadır. Bu güzel ilçemizde tarımsal ve ekonomik alanda güzel gelişmeler olmaktadır. Biz bu gelişmelerin her gecen gün artacağını düşünüyoruz. Bu ilçemizde insanlarımızın, gerek mahalli ve mülki idarecilerimizin arasındaki güzel iletişim bu gelişmeyi geçen gün artırmaktadır. Bugün hizmete açılan belediye binamızın hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” diye konuştu.


Son konuşmayı yapan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Kadışehri Belediye Hizmet Binasının resmi açılışının yapıldığını belirterek, “Binamızın hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum.


Bugün Türkiye’de güçlü bir siyasal iktidar var, işini iyi bilen bir yönetim varsa, yatırımlar katlanıyorsa, her alanda daha iyiyi yakalama noktasında dünyanın en iyi ülkeleri arasında yer alabiliyorsa bunun en büyük sebebi milletimizin AK Parti iktidarına, hükümetimize verdiği destektir. Sandıktan güçlü bir iktidar çıkardınız, güçlü iktidarda güçlü bir şekilde milletimize hizmet etmeye devam etmektedir. Kadışehri ilçemizde çok önemli işler yaptık. Belediye hizmet binasını açıyoruz, bundan önce İmam Hatip Lisesini açtık. 2013 yılı içerisinde bitmiş olan veya bitmek üzere olan pek çok eserimiz var. Kadışehri devlet hastanesini daha modern hale getirmek için önemli adım attık. İnşaatın yükseldiğini çalışmalar bir noktaya geldi. Martın ortalarında inşaatın teslimi yapılacak, malzeme donanımıyla birlikte mayıs ayı içerisinde hizmete açacağız. PTT hizmet binamız bitmiş durumda, açılış bekliyor, süt toplama merkezi bitti, elmalı çiftliği 3 derslikli okul yapımı, Türk Telekom hizmet binası, özel idare bakım evi, kuran kursu binası bitmiş durumdadır. 200 Öğrenci kapasiteli yurt yapımı devam ediyor. Eğitimde Kadışheri’ni daha ileri noktaya taşımalıyız. Kız Meslek Lisesini daha modern binaya kavuşturacağız. Kadışehri ilçemizin yeni bir hükümet konağını da inşallah biz yapacağız” ifadelerini kullandı.


Konuşmaların ardından Kadışehri Belediye Hizmet Binası açılış kurdelesi kesilerek hizmete açıldı.



Yozgat Yenigün




Önerilen Bağlantılar : Satışa çıkacak projeler