29 / 03 / 2024

Kadir Topbaş’tan dar gelirli vatandaşlara konut müjdesi!

 Kadir Topbaş’tan dar gelirli vatandaşlara konut müjdesi!

Kadir Topbaş, “Dar gelirli insanlara, konut sahibi olmanın hayalini kuramayanlara kira öder gibi konut yapılacak. 1. Etapta 10 bin konuttan bin 100 tanesini yakın zaman da başlatıyoruz ve arkası devam edecek.” dedi...



İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, KİPTAŞ Genel Müdürü'ne lüks binalar yapmaması için ricada bulunduğunu söyledi. Topbaş, “Dar gelirli insanlara, konut sahibi olmanın hayalini kuramayanlara kira öder gibi konut yapılacak. 1. Etapta 10 bin konuttan bin 100 tanesini yakın zaman da başlatıyoruz ve arkası devam edecek.” dedi.


İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, seçim çalışmalarına Silivri Meydanı’nda devam etti. Topbaş konuşmasında, Silivri’nin eski sorunlarına değindi. Topbaş, “Silivri’nin öncelikli sorunları yağmur suları, atık suları, al yapısı, suyu, içilmez su boruları, doğalgazı hepsini yenileyerek bir medeni şehir haline getirmeye çalıştık. Ayrıca Silivri’ye metrodan bahsediyoruz. Hayalleri yetişmez. Onların bu çapta düşünmeye kabiliyetleri olacağını zannetmiyorum. Biz de kendi imkanlarımızla metrolar yapıyoruz. Silivri’ye metro getiriyoruz, projelendirme yapıyoruz. Bu hatlar sayesinde Silivri’de oturan bir insanın şehir merkezine rahatlıkla gidebileceği bir sistemi düşünüyoruz.” diye konuştu.


KİPTAŞ Genel Müdürü'ne lüks binalar yapmaması için ricada bulunduğunu söyleyen Topbaş, şunları kaydetti: “Bazı önemli yerleri para kazanmak için yap ama genel olarak dar gelirli insanların konut sahibi olmanın hayalini kuramayanlara kira öder gibi konut yapacaksın dedim. Birinci etapta 10 bin konut bunun bin yüz tanesini yakın zaman da başlatıyoruz ve arkası devam edecek.”


2014 yılı seçiminin kendisi için son dönem seçimi olduğunu dile getiren Topbaş, “10 yıldan beri belediye başkanıyım. Başbakan'ın ustalık dönemi diye bahsettiği üçüncü döneme giriyorum. Hiçbir kula nasip olmayacak, İstanbul gibi bir şehirde başkanlık yapıyorum. Bu seçimler benim için bir karne olacak. Bu kadar zamandır bu şehre, gece gündüz demeden ekibimle çalışma yürüttük. Benim de son dönemim olan bu sandık başı benim için ayrı bir farklılık taşımaktadır.” ifadelerini kullandı.


Konuşmasının ardından seçim arabasının üzerinden karanfil atan Topbaş, daha sonra AK Parti seçim irtibat bürosunun açılışını gerçekleştirdi.

 



Önerilen Bağlantılar : Satışa çıkacak projeler