19 / 04 / 2024

Kadir Topbaş'ın sürpriz projesi!

Kadir Topbaş'ın sürpriz projesi!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, seçime 5 gün kala açıklayacağını duyurduğu sürpriz projesini Esenler'de açıkladı. Kadir Topbaş, "Unkapanı Köprüsü kalkacak, Haliç'e tünel yapılacak." diyerek müjdeyi verdi...



İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, seçime 5 gün kala açıklayacağını duyurduğu sürpriz projesini Esenler'de açıkladı. 


Kadir Topbaş, "İki yarım adayı birbirine bağlayan iki tane köprü var. Bir tanesi Galata Köprüsü, bir diğeri Unkapanı Köprüsü. Esasında Unkapanı Köprüsü'nün adı Valide Sultan Köprüsü. Biz şimdi bu köprüyü kaldırıyoruz. Tarih özelliği yok. Köprüyü kaldırıyoruz, ne oluyor? İnsanlar arabalı vapurla mı geçecek? Köprü kalkıyor, köprünün yerine denizin altından geçen bir tünel, tüp yapıyoruz" dedi.


Kadir Topbaş, "Biz çalıştık, dersimize çalıştık ve şimdi İstanbullulara arz ediyoruz. İşte Unkapanı Köprüsü oradan kalkıyor ve Saliha Sultan tarzı bir tünelle inşallah İstanbullulara hizmet verecek" diye konuştu. 




Haliç’in iki yakası tüp tünelle birleşecek. Trafik Unkapanı’ndan yeraltına alınarak, Haliç’in altından geçen tüp tünelle Kasımpaşa’dan çıkacak.


Unkapanı Köprüsü'nün defalarca yenilendiğini ifade eden Topbaş, sözlerini şöyle sürdürdü:


"Unkapanı Köprüsü'nü kaldırarak yerine denizin altından bir tünel yapacağız. Hantal köprünün kalkmasıyla tarih yeniden canlanacak. Mimar Sinan'ın yaptığı Sokullu Camisi ile Saliha Sultan Çeşmesi gün yüzüne çıkacak. Ayrıca Haliç'in, Boğaz ile akıntısı sağlanacak. Bir tarihi önemi yok. Bir tarihi eser değil. Dubalar üzerinde duruyor ve yüzen bir köprü. Dubalar su alıyor, onarıyoruz aman batmasın diyoruz. Bir de Haliç'in akıntısını kesiyor. Akıntı olsun diye İstanbul Boğazı'ndan buraya su getiriyoruz ama bu köprü kesiyor. İşte biz bu köprüyü kaldırıyoruz. Köprünün yerine denizin altından geçen bir tüp tünel yapıyoruz. Buna hayalleri yetişmez, akılları ermez."




Önerilen Bağlantılar : Yeni konut projeleri