25 / 04 / 2024

Kadir Topbaş: İstanbul’u dünyanın yıldızı yaptık!

Kadir Topbaş: İstanbul’u dünyanın yıldızı yaptık!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte AK Parti İstanbul ilçe belediye başkanı adayları tanıtım toplantısına katıldı...


İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, millete odaklı siyaseti benimsediklerini belirterek, “Dönemimizde İstanbul'u dünya şehirleri arasında yıldız yaptık. Dünyanın yeni odak şehri olarak konumlandırdık. İstanbul, önümüzdeki dönem de dünyanın kalbinin attığı şehirlerin arasında olma yarışından kopmayacak” dedi.


İstanbul'un kendileri için sade bir şehir olmadığını, "sevda, inanç, müjde ve emanet" olduğunu dile getiren Başkan Kadir Topbaş, İstanbul'un maceralara sürüklenemeyeceğini, burası için "ne olursa olsun" denilemeyeceğini, şehrin tesadüflere bırakılamayacağını vurguladı.


Topbaş, kendilerinin İstanbul'u İstanbul'un da onları bildiğini kaydederek, şehire yapılan Marmaray, raylı sistemler, 3'üncü köprü gibi yatırımlar için Başbakan Erdoğan ve hükümetine teşekkür etti.


Başkan Topbaş, "Bu yürüyüşü halk başlattı, onlar 'dur' demedikçe bu yürüyüşe engel olmaya kimsenin gücü yetmeyecek. Bu topraklarda tarih milletle birlikte yazılır, sorunlar milletle çözülür. Hizmet bizim en büyük gurururmuzdur" diye konuştu.


“İstanbul bizim için sadece bir şehir değildir... Sevdadır, inançtır, müjdedir, emanettir” diyen Topbaş, “İstanbul tesadüflere terk edilemez. Maceralara sürüklenemez. Ne olursa olsun denilemez. Biz İstanbul'u biliriz. İstanbul da bizi bilir... 1994 öncesinde çöp dağlarının, hava kirliliğinin, susuzluğun pençesindeki İstanbul, bugün kendi metrosunu yapabiliyor. Bu yürüyüşü millet başlattı. Millet dur demedikçe engel olmaya kimsenin gücü yetmez” şeklinde konuştu.


İBB