29 / 03 / 2024

İzmir'de yağış nedeniyle birçok ev ve işyerini su bastı!

İzmir'de yağış nedeniyle birçok ev ve işyerini su bastı!

Önceki gece başlayan ve sabah saatlerinde şiddetini artıran yağmur, kentte bilindik görüntülere sahne oldu. Yollar tıkandı, trafik kilitlendi, altgeçit göle döndü, ev ve işyerlerini su bastı


İzmir'de önceki gece başlayan ve dün sabah saatlerinden itibaren etkisini artıran sağanak yağmur, yaşamı olumsuz etkiledi. Kentin çeşitli bölgelerinde her yağmur sonrası yaşanan olumsuz görüntüler dün yine ortaya çıkarken, kuvvetli sağanak yağmurun hafta sonuna kadar devam edeceği belirtildi. İzmir'de metrekareye 25 kilo yağış düştüğünü kaydeden İzmir Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkilileri vatandaşları, su baskınlarına karşı uyardı. Hafta sonuna kadar yağış beklenen İzmir'de en yüksek sıcaklığın ise 16 derece olacağı, nem oranının ise yüzde 96'ya kadar çıkacağı belirtildi.


İzmir'de her yağışta su dolan Halkapınar Altgeçidi için bir çözüm bulunamazken, vatandaşlar dün aynı bölgede yine güç anlar yaşadı. Önceki gece etkili olan yağış sonrası Halkapınar Altgeçidi, Buca, Güzelyalı, Bornova, Karşıyaka ve Bostanlı'da bazı bölgelerde ev ve işyerlerinin alt katlarını su bastı. Alsancak Kordon'da ise yağmur nedeniyle yollarda biriken sular araç trafiğini olumsuz etkiledi, trafik uzun süre kilitlendi. Yine suların tahliyesindeki güçlükler nedeniyle de araçlar uzun süre kuyruklar oluşturdu.


Valilik uyardı ama...

İzmir Valiliği ise kuvvetli sağanak ve fırtına şeklinde esmesi beklenen rüzgar nedeniyle yaşanabilecek su baskını, ani sel, yıldırım, ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, ulaşımda aksama gibi olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların tedbirli ve dikkatli olmaları uyarısında bulunmuştu. Buna rağmen bir gün süren etkili yağışta bilindik görüntüler eksik olmadı. 



Yeni Asır